default-image

Νέοι ιερείς... και οι προσωπικές τους ιστορίες ζωής! (video)

Κρήτη
Νέοι ιερείς... και οι προσωπικές τους ιστορίες ζωής! (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένιωθαν την ανάγκη από παιδία να ακολουθήσουν το δρόμο Του Θεού και κατάφεραν να το κάνουν πράξη. Άλλωστε και οι τέσσερις είναι από τους πιο νέους ιερείς στην Εκλλήσια της Κρήτης και κατάφεραν μέσα από τον νεανικό αυθορμητίσμο τους και την αγάπη για την ιεροσύνη να γίνουν και πολύ αγαπήτοι στις ενορίες τους. Άλλωστε διαχρονικά ο παπάς και ο δάσκαλος είχαν εξέχουσα θέση στις ελληνικές κοινωνίες και η Κρήτη δεν αποτελεί εξαίρεση.

Στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" της "ΚΡΗΤΗ TV" φιλοξενήθηκαν τέσερρις από τους πιο νέους ιερείς της τοπικής μας εκκλησίας και μοιράστηκαν μαζί μας τις προσωπικές ιστορίες αλλά και τους λόγους που ακολούθησαν το δρόμο Του Θεού.

Ο πατήρ Μιχάλης Παπαθεοχάρης ανήκει στην ενορία της Αγίας Τρίαδας στο Ηράκλειο, από νωρίς η εκκλησία τον κέρδισε. Ο πατήρ Δήμητριος Μιχούδης ανήκει στην ενορία Ζωδόχος Πηγή στις Γούβες. Ο πατήρ Νικήτας Πασάς είναι ιερέας στην ενορία της Αγίας Τριάδας στην Ανώπολη. Ο πατήρ Νικόλαος Ψούνης υπηρετεί στην ενορία του Αγίου Δημητρίου στον Κατσαμπά.

Οι τέσσερις ιερείς στη διάρκεια της εκπομπής "Κρήτη Σήμερα" έκλεψαν την παράσταση τονίζοντας ότι όλοι οι κληρικοί είναι πάνω από όλα άνθρωποι με τις δικές τους αδυναμίες. Χαρακτήρισαν την ιεροσύνη λειτούργημα και όχι επάγγελαμα ενώ ως νεανικά ανήσυχα πνεύματα εξέφρασαν και τον προβληματισμό τους ότι τα νέα παιδία πλέον με πολύ μεγάλη δυσκολία ακολουθούν το δρόμο της ιερόσυνης.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή "Κρήτη Σήμερα":

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_e28f7xt8/

Μάνος Δασκαλάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News