default-image

Εκτός Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., Παναγούλης-Νικολόπουλος

Ελλάδα
Εκτός Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., Παναγούλης-Νικολόπουλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψηφίσθηκε το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την δόση των 2 δισ. ευρώ, αλλά με απώλειες για την κυβερνητική πλειοψηφία. Από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Στάθης Παναγούλης επέλεξε να απουσιάσει εκφράζοντας την διαφωνία του, με αποτέλεσμα να τον διαγράψει ο Αλέξης Τσίπρας από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ από τους Ανεξάρτητους Έλληνες καταψήφισε ο Νίκος Νικολόπουλος με αποτέλεσμα να τον διαγράψει ο Πάνος Καμμένος από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Συνολικά υπέρ ψήφισαν 153, κατά 137 βουλευτές, ενώ απουσίασαν πολλοί βουλευτές της Ν.Δ., που βρίσκονταν στην ομιλία Μεϊμαράκη. Οι βουλευτές απέστειλαν επιστολική ψήφο που δεν προσμετράται. Συνολικά ψήφισαν 290 βουλευτές.

Επί της αρχής υπερψήφισαν το νομοσχέδιο ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ καταψήφισαν Ν.Δ., Χρυσή Αυγή, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν και τα άρθρα εκτός από τα άρθρο 1 που ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, τα άρθρα 11 και 16 που τα ψήφισε το Ποτάμι και το άρθρο 18 που το ψήφισε το ΠΑΣΟΚ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News