Ειδήσεις

Πρόεδρος ΕΚΗ: "Μου επιτέθηκαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ"

Επίθεση καταγγέλλει ότι δέχτηκε το βράδυ της Πέμπτης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου κ. Στέλιος Βοργιάς από στελέχη, που όπως υποστηρίζει, πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ.

Λίγο μετά τις 7:30, ομάδα δέκα με δεκαπέντε ατόμων, όπως υποστηρίζει πάντα η Διοίκηση του ΕΚΗ, εισέβαλλε στο Εργατικό Κέντρο θέτοντας στο στόχαστρο τον πρόεδρο του ΕΚΗ.

Στους διαδρόμους καθώς και το γραφείο του προέδρου επικράτησε ένταση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες λιποθύμησε και μία υπάλληλος του Εργατικού Κέντρου.

Ο κ. Βοργιάς καταγγέλλει επίσης, ότι σημειώθηκαν και φθορές στο γραφείο του. Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί για ποιο λόγο και με ποια αιτία η ομάδα των ατόμων επιτέθηκε στη Διοίκηση του ΕΚΗ, ενώ ο ίδιος καταγγέλλει ότι χειροδίκησαν και εναντίον του.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ήδη είχε αποχωρήσει η ομάδα των ατόμων.  

Τι λέει το ΠΑΜΕ  

«Κανείς δεν πήγε για να χτυπήσει τον κ. Βοργιά. Αυτός ξεκίνησε πρώτος, λέγοντάς μας εγώ είμαι ο πρόεδρος και κάνω εγώ κουμάντο εδώ», την απάντηση αυτή δίνει από την πλευρά του ο επικεφαλής της ομάδας των 25 ατόμων που μπήκε στα γραφεία του ΕΚΗ, πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Ηρακλείου κ. Δημόκριτος Σαλούστρος.

«Ο λόγος», λέει, «που πήγαμε εκεί ήταν για να διαμαρτυρηθούμε για τη δημιουργία διασπαστικού σωματείου από πλευράς Δ.Σ. Εργατικού Κέντρου σε βάρος του δικού μας σωματείου που ιδρύθηκε από τον Ναπολέοντα Σουκατζίδη και είναι από τα πλέον ιστορικά που υπάρχουν».

Τι λέει το ΕΚΗ

«Πριν από λίγο δεχτήκαμε φασιστική επίθεση από ομάδα 30 συνδικαλιστών του ΚΚΕ (ΠΑΜΕ), στην οποία ηγούνταν ο πρόεδρος των Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Δημόκριτος Σαλούστρος και το μέλος της ΔΑΣ στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΗ, Γιάννης Ξημεράκης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

«Οι τραμπούκοι μπήκαν στο γραφείο του προέδρου Στέλιου Βοργιά, προπηλακίζοντας τον, προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές στο γραφείο», όπως αναφέρουν. «Επίσης επιτέθηκαν σε συνδικαλιστές που βρίσκονταν στο χώρο προκαλώντας τους σωματικές βλάβες».

«Ο φασισμός δε θα περάσει, η ιστορία του ΕΚΗ είναι μεγάλη και αυτοί πολλοί μικροί», τονίζει το ΕΚΗ, ενώ απευθύνει κάλεσμα στο ΚΚΕ «να καταδικάσει τον φασισμό και τραμπουκισμό των συνδικαλιστών του, γιατί πραγματικά θεωρούμε ότι αυτές οι ενέργειες ντροπιάζουν και την ιστορία του Κουμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος».

«Ο πρόεδρος του ΕΚΗ δηλώνει, ότι δε θα προχωρήσει σε μηνύσεις γιατί τα ζητήματα πρέπει να λύνονται πολιτικά και δημοκρατικά και όχι σε αίθουσες δικαστηρίων», καταλήγει το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Σχόλια