default-image

Αρναουτάκης στην κυβέρνηση για μη επιβολή φόρου στο κρασί

Κρήτη
Αρναουτάκης στην κυβέρνηση για μη επιβολή φόρου στο κρασί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την αντίθεσή του στην επικείμενη επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί εκφράζει με σημερινή επιστολή του στην

κυβέρνηση ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης.

Ο περιφερειάρχης στην επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελο Αποστόλου με κοινοποίηση στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, επισημαίνει ότι η καλλιέργεια αμπέλου αποτελεί βασική πηγή εισοδήματος για τους παραγωγούς της Κρήτης και ότι η επιβολή του ειδικού φόρου στο παραδοσιακό κρασί θα περιορίσει στην κατανάλωση του.

Ο κ. Αρναουτάκης τονίζει, ότι είναι ευθύνη και υποχρέωση της Πολιτείας να στηρίξει τον κλάδο και ζητεί από τον υπουργό να αποφύγει με κάθε τρόπο την επιβολή τέτοιων μέτρων σε τομείς που είναι μοναδικοί και μπορούν να δώσουν ελπίδες διεξόδου από την κρίση. Συγκεκριμένα η επιστολή του περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Αποστόλου που κοινοποιείται στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο έχει ως εξής:  

«Κύριε υπουργέ,

Για άλλη μια φορά οι παραγωγοί της Κρήτης όπως και όλη της Ελλάδας, εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους, για τη επικειμένη επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί.

Όπως γνωρίζετε, η καλλιέργεια αμπέλου αποτελεί την βασική πηγή εισοδήματος για τους παραγωγούς της Κρήτης και θεωρούμε  ότι o Ε.Φ.Κ. στο κρασί, θα περιορίσει την κατανάλωση του.

Γεγονός που εκτιμούμε ότι θα ανακόψει τη δυναμική του, τόσο στην εσωτερική αγορά όσο και στις ξένες αγορές, με ότι αυτό συνεπάγεται για την αλυσίδα παραγωγής και διάθεσης του Ελληνικού κρασιού. Παράλληλα θα αυξήσει περαιτέρω την παραοικονομία και τη τελική επιβάρυνση για τον καταναλωτή.

Αναμφισβήτητα ο αγροτικός τομέας  αποτελούσε και αποτελεί, ένα δομικό χαρακτηριστικό, της Ελληνικής κοινωνίας καθώς και ένα συστατικό παράγοντα της Ελληνικής οικονομίας και ανάπτυξης, τόσο σε εθνικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.

Είναι ευθύνη και υποχρέωση της πολιτείας, να στηρίζει τον κλάδο θεσπίζοντας κίνητρα προσέλκυσης των νέων μας στον αγροτικό τομέα και όχι να αποτρέπει και να  αποθαρρύνει την ενασχόληση με το αντικείμενο.

κ. υπουργέ, με δεδομένα τα παραπάνω η Περιφέρεια Κρήτης σας ζητεί να αποφύγετε με κάθε τρόπο  την επιβολή τέτοιων μέτρων σε τομείς, που είναι μοναδικοί και  μπορούν να μας δώσουν ελπίδες διεξόδου από την κρίση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News