default-image

Αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο εξετάζει η κυβέρνηση

Ελλάδα
Αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο εξετάζει η κυβέρνηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τροποποιήσεις στο πολυνομοσχέδιο ετοιμάζει για σήμερα η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να μην κινδυνεύσει η πλειοψηφία των 155 εδρών.

Ήδη, η κυβερνητική συμμαχία μετρά, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, μια απώλεια, καθώς ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος δήλωσε, μιλώντας στον Ant1, ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.  

Όπως είπε διαφωνεί με τους πλειστηριασμούς ακινήτων και επεσήμανε ότι είναι «υπόλογος αυτός που είχε υποσχεθεί σεισάχθεια στα χρέη».

 «Είναι το ελάχιστο που πρέπει να κάνω» είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής Αχαΐας, ως Πρόεδρος Χριστιανοκοινωνικού Κόμματος, είναι συνεργαζόμενος με τους ΑΝΕΛ και ως εκ τούτου δεν μπορεί να διαγραφεί, παρά να τεθεί εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Παράλληλα, ανησυχία επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου για τη στάση που θα κρατήσουν στην ψηφοφορία βουλευτές του κόμματος εφόσον δεν υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο.

Πληροφορίες επέμεναν χθες πως ιδιαίτερα προβληματισμένος ως προς τη στάση του στην ψηφοφορία είναι ο βουλευτής της Β΄ Αθηνών Στάθης Παναγούλης, ο οποίος δεν προσήλθε στη συνεδρίαση της ΚΟ χθες το πρωί, όπως δεν προσήλθαν και αρκετοί ακόμα βουλευτές, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προδικαστεί η στάση ορισμένων εξ αυτών. 

Πάντως, βέβαιος ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, εμφανίστηκε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας,

Επικαλούμενος την παρουσία του στη συνεδρίαση της ΚΟ χτες το πρωί, ανέφερε ότι το κλίμα «είναι εξαιρετικά καλό, γιατί όλοι αντιλαμβάνονται πως η κυβέρνηση δίνει μια πολύ μεγάλη μάχη».

Αλλαγές στη φορολογία του κρασιού

Υπό αυτό το κλίμα, η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε αλλαγές στη φορολογία στο κρασί.

Μιλώντας  στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, ανακοίνωσε τη δέσμευση της κυβέρνησης να επανεξετάσει το μέτρο με την φορολόγηση του κρασιού.

Ο ίδιος υποστήριξε πως η κυβέρνηση έχει αποδείξει πως δεν φοβάται τον διάλογο και για αυτό το λόγο δεσμεύτηκε πως στη σημερινή συνεδρίαση ενδεχομένως να βελτιωθεί το συγκεκριμένο μέτρο ώστε να καμφθούν οι αντιρρήσεις και της συγκυβέρνησης.

Πάντως, ο κ. Αλεξιάδη, δεν διευκρίνισε αν ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί, θα αποσυρθεί εντελώς ή θα τροποποιηθεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News