Ειδήσεις

Έπεσαν οι υπογραφές για τη γεώτρηση στην Έμπαρο

Ξεκινά η κατασκευή του έργου "Βελτίωση υφιστάμενης αρδευτικής γεώτρησης στην Τ.Κ. Εμπάρου και αξιοποίηση αρδευτικού νερού στο Δήμο Βιάννου προϋπολογισμού 205.000,00€", τη σύμβαση υλοποίησης του οποίου υπέγραψε ο δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν ο αντιδήμαρχος Νικήτας Γιαμαλάκης, και ο επιβλέπων μηχανικός Γιώργος Παπαμαστοράκης.

Το έργο αποσκοπεί στην βελτίωση των υφιστάµενων αρδευτικών γεωτρήσεων της Τ.Κ. Εµπάρου εντάσσεται μέσα στην μελέτη του Ενιαίου αρδευτικού της περιοχής, ενώ ο Φορέας υλοποίησης καθώς και της μετέπειτα λειτουργίας του, είναι ο Δήµος Βιάννου.

Στο συγκεκριμμένο υποέργο περιλαμβάνεται η αξιοποίηση της Γεώτρησης στη θέση "Σημαδοπός" της Τ.Κ. Εµπάρου. Τα βασικά στοιχεία του έργου, είναι: α) Εγκατάσταση αντλητικού συγκροτήματος στη γεώτρηση θέση "Σηµαδοπός".

Στη γεώτρηση στη θέση "Μελιό" θα εγκατασταθεί υποβρύχιο φυγοκεντρικό συγκρότημα γεώτρησης, παροχής 30 κυβικών ανά ώρα, το οποίο θα καταθλίβει το αρδευτικό νερό μέχρι την υφιστάμενη δεξαμενή στην Τ.Κ. Εµπάρου. β) Κατασκευή καταθλιπτικού δικτύου μεταφοράς νερού. Για την μεταφορά του νερού από την γεώτρηση στη θέση «Σημαδοπός» έως την υφιστάμενη δεξαμενή, προβλέπεται η κατασκευή καταθλιπτικού αγωγού, συνολικού μήκους 966 µ.

Ο δήμαρχος Βιάννου σε δήλωσή του ανάφερε: «Προχωρούμε στην αξιοποίηση υφιστάμενης γεώτρησης στη Θέση "Σημαδοπό" της Τ.Κ. Εμπάρου, με τη χρήση της οποίας θα ενισχύσουμε το υφιστάμενο αρδευτικό δίκτυο της περιοχής με 30 κυβικά νερό ανά ώρα. Πρόκειται για μια ακόμη σημαντική παρέμβαση στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να υποστηρίξει με ουσιαστικές παρεμβάσεις τον πρωτογενή τομέα».

Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 - 2013" Αριθμός ΣΑΕ 2014ΣΕ28280018

.

Σχόλια