default-image

Αλεξιάδης: Συζητάμε να μην επιβληθεί ο ειδικός φόρος στο κρασί

Ελλάδα
Αλεξιάδης: Συζητάμε να μην επιβληθεί ο ειδικός φόρος στο κρασί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον ειδικό φόρο στο κρασί υπερασπίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης παρά τις αντιδράσεις βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Ωστόσο, ο υπουργός σημείωσε στο τέλος της ομιλία του ότι θα επανεξετάσει την ρύθμιση χωρίς όμως να εξηγεί εάν θα την αποσύρει ή θα προχωρήσει σε τροποποιήσεις της κυρίως ως προς την εξειδίκευση του τρόπο είσπραξης του φόρου. Παράλληλα, προανήγγειλε ότι αύριο θα κατατεθεί η τροπολογία για την απόσυρση του ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση.

Πιο αναλυτικά ο κ. Αλεξιάδης, σύμφωνα με το protothema.gr, είπε ότι «εμείς βρήκαμε ισοδύναμα. Ίσως να μην είναι τα τέλεια αλλά δεν φέρνουν απολύσεις όπως τα δικά σας»  και πρόσθεσε «φέραμε  τέλος 0,05 ευρώ σε κάθε στήλη του ΟΠΑΠ ενώ η επιβάρυνση στο κρασί είναι 0,30 ευρώ ανά φιάλη των 750 ml».

Εξήγησε ότι το μέτρο δεν αφορά μόνο τα ελληνικά προϊόντα, αλλά και τα κρασιά εισαγωγής, ενώ σημείωσε ότι θα ληφθούν υπόψη οι παρατηρήσεις για τον τρόπο είσπραξης του φόρου.

Πάντως, ο κ. Αλεξιάδης, σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, παραδέχθηκε ότι αυτή την ώρα ο κ. Γιώργος Χουλιαράκης βρίσκεται σε νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους των Θεσμών, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο αντικατάστασης του μέτρου φορολόγησης του κρασιού, λόγω των αντιδράσεων και από το κυβερνητικό στρατόπεδο.

Ο ίδιος ωστόσο επισήμανε ότι οι όποιες αποφάσεις θα ανακοινωθούν αύριο στην Ολομέλεια. Αυτό όμως σημαίνει ότι υπάρχει η πιθανότητα να επαναληφθεί η υπόθεση με τη φορολόγηση της μπύρας, που καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής και δεν πέρασε η διάταξη στην Ολομέλεια.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News