default-image

Ανοίγει ο δρόμος για το επαρχιακό δίκτυο του νησιού

Κρήτη
Ανοίγει ο δρόμος για το επαρχιακό δίκτυο του νησιού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από αγκυλώσεις χρόνων ανοίγει πλέον ο δρόμος για μεγάλες παρεμβάσεις σε όλο το επαρχιακό δίκτυο του νησιού, με εκπροσώπους της ΕΓΝΑΤΙΑΣ να κατεβαίνουν στην Κρήτη την ερχόμενη βδομάδα, έχοντας στις αποσκευές τους ολοκληρωμένες μελέτες με τεύχη δημοπράτησης.

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, καθώς για πρώτη φορά η Περιφέρεια Κρήτης θα έχει στα χέρια της ολοκληρωμένες μελέτες για όλο το επαρχιακό δίκτυο του νησιού και στα 500 σημεία όπου η επικινδυνότητα χτυπά κόκκινο.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης εκφράζει την ικανοποίησή του, με τον ίδιο να εκτιμά ότι οι χρηματοδοτήσεις για τον επόμενο χρόνο θα ξεπεράσουν τα 180 εκατομμύρια ευρώ.

Για τον ΒΟΑΚ, ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι έχει εκτελεστεί το 65% των έργων για την οδική ασφάλεια, ενώ άμεσα θα υπάρξουν παρεμβάσεις τόσο για διαγραμμίσεις όσο και φωτισμού, συνολικού ύψους  2 εκ. 300.000 ευρώ.

Από το νέο έτος θα δημοπρατηθούν μια σειρά έργων, μεταξύ αυτών και στο παλιό εθνικό δίκτυο του νησιού ενώ στο πρώτο τρίμηνο του έτους θα έρθουν στην Κρήτη και τα 25 ασθενοφόρα που επίσης εντάσσονται στα έργα της οδικής ασφάλειας.

Σήμερα, ο περιφερειάρχης υπέγραψε έργα συντήρησης επαρχιακών δρόμων στους δήμους Μινώα Πεδιάδας και Αρχανών Αστερουσίων, συνολικού ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News