default-image

Μητσοτάκης: "Η κυβέρνηση να συνέλθει από την αντιαναπτυξιακή μέθη"

Ελλάδα
Μητσοτάκης: "Η κυβέρνηση να συνέλθει από την αντιαναπτυξιακή μέθη"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φορολογήσει τη δυναμικά αναπτυσσόμενη ελληνική εμφιαλωμένη οινοπαραγωγή. Αυτό θα είναι ταφόπλακα σε μια από τις λίγες εξαγωγικές δραστηριότητες που μας έχουν απομείνει», αναφέρει σε δήλωσή του ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυρ. Μητσοτάκης με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης να αυξήσει το φόρο στο κρασί.

«Τα Ελληνικά κρασιά έχουν διακριθεί διεθνώς λόγω της καλής σχέσης ποιότητας - τιμής. Αυξάνοντας την τιμή, μειώνουμε την ανταγωνιστικότητα των Ελλήνων παραγωγών. Ποιοι ωφελούνται; Οι ανταγωνιστές μας και οι διακινητές παράνομου χύμα κρασιού», υποστηρίζει ο κ. Μητσοτάκης.

«Επιτέλους τόσο δύσκολο είναι για την κυβέρνηση να καταλάβει τι συμφέρει πραγματικά τους Έλληνες και να το επιδιώξει; Την ίδια συζήτηση είχαμε προ ημερών και για τη φορολόγηση των εγχώριων παραγωγών μπύρας. Και τότε όπως και τώρα είχα προτείνει την ισοδύναμη φορολόγηση εισαγόμενου σκληρού αλκοόλ», τονίζει και καταλήγει: «Ελπίζω σύντομα η κυβέρνηση να συνέλθει από την αντιαναπτυξιακή μέθη στην οποία βρίσκεται».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News