default-image

Μειώθηκε η ζήτηση στην Easyjet για ταξίδια στη Γαλλία

Κόσμος
Μειώθηκε η ζήτηση στην Easyjet για ταξίδια στη Γαλλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιβράδυνση στη ζήτηση για ταξίδια στη Γαλλία μετά τις επιθέσεις της Παρασκευής στο Παρίσι όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 129 άτομα κατέγραψε η βρετανική αεροπορική εταιρεία Easyjet. Η εταιρεία αναμένει οι ταξιδιωτικές υπηρεσίες να επιστρέψουν γρήγορα στους κανονικούς τους ρυθμούς, σύμφωνα με την διευθύνουσα σύμβουλο.

«Πάντα βλέπεις μια περίοδο επιβράδυνσης αλλά βλέπεις επίσης και πάλι μια αρκετά γρήγορη ανάκαμψη στα ταξίδια», δήλωσε σήμερα σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους η διευθύνουσα σύμβουλος Κάρολιν ΜακΚολ.

Η αεροπορική εταιρία είπε ότι υπήρχε αύξηση στον αριθμό των επιβατών που είχαν κλείσει εισιτήρια για τη Γαλλία αλλά που δεν επιβιβάστηκαν στις πτήσεις τους το Σαββατοκύριακο. Η EasyJet έδωσε στους πελάτες που είχαν κλείσει εισιτήρια για το Παρίσι την ευκαιρία να αλλάξουν τα εισιτήρια τους.

Αναφορικά με την Αίγυπτο, όπου η αεροπορική εταιρία αναγκάστηκε να ακυρώσει πτήσεις προς το θέρετρο Σαρμ ελ-Σέιχ μετά την προειδοποίηση της βρετανικής κυβέρνησης για την ασφάλεια στο αεροδρόμιο, η ΜακΚολ είπε ότι οι ακυρώσεις αυτές θα έχουν «πολύ, πολύ μικρό» αντίκτυπο στα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας.

Νωρίτερα, η εταιρία εμφανίστηκε βέβαιη για την μελλοντική της ανάπτυξη καθώς ανακοίνωσε ότι παρήγγειλε επιπλέον 36 αεροσκάφη Airbus A320 μετά την αύξηση των ετήσιων κερδών κατά 18% χάρη στην ισχυρή ζήτηση για θερινές διακοπές.

Η EasyJet ανακοίνωσε ότι τα προ φόρων κέρδη για το 12μηνο έως τις 30 Σεπτεμβρίου διαμορφώθηκαν στα 686 εκατ. λίρες, συμβαδίζοντας με την ανοδικά αναθεωρημένη εκτίμηση που είχε δώσει η ίδια η εταιρία πριν από δύο μήνες για 675-700 εκατ. λίρες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News