Ειδήσεις

"Έχουν σχέδιο οι δανειστές για την ιδιοκτησία στην Ελλάδα"

Είναι μύθος ότι το ξεμπλοκάρισμα χιλιάδων πλειστηριασμών για ακίνητα πρώτης κατοικίας και η ένταση στα επιχειρηματικά και καταναλωτικά κόκκινα δάνεια, θα οδηγήσει σε χιλιάδες κλειστά σπίτια και άχρηστες κατασχέσεις από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, υποστηρίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Προστασίας Δανειοληπτών - Καταναλωτών Βαγγέλης Κρητικός μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη.

Σε όλη την Ελλάδα ξένα funds που μπαίνουν στη χώρα, είναι έτοιμα να κινήσουν μία αγορά 50 χιλιάδων κατοικιών πολυτελείας και επιχειρήσεων κατά βάση τουριστικών, μόνο 10 χιλιάδες από αυτά αφορούν το Ηράκλειο, ενώ και οι λεγόμενες λαϊκές κατοικίες  θα ανοίξουν μία νέα αγορά που με χαμηλό τίμημα , όσοι έχουν κομπόδεμα θα αγοράζουν έτοιμα σπίτια, την ώρα που οι δανειολήπτες θα χάνουν την πρώτη και κύρια κατοικία τους και θα χρωστούν ακόμη στις τράπεζες.

Ο κ. Κρητικός επέμεινε πως ούτε το 25% θα προστατευθεί στη κύρια κατοικία του από τους πλειστηριασμούς, παρέθεσε νέα αποκαλυπτικά στοιχεία και κάλεσε δημόσια τον υπουργό Γιώργο Σταθάκη να τα αντικρούσει αν μπορεί.

Σημείωσε δε με έμφαση, πως πλέον ο δανειολήπτης έχει λίγα εφόδια να αντιπαρατεθεί στον "Αρμαγεδδώνα" που έρχεται και που αλλάζει δραματικά το στεγαστικό τοπίο για την επόμενη δεκαετία, υποστηρίζοντας πως όποια κίνηση κι αν έχουμε από πλευράς των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, ο δανειολήπτης χωρίς δικηγόρο και οικονομολόγο δεν θα μπορεί πλέον να κάνει βήμα.

Σχόλια