Ειδήσεις

Παρεμβάσεις για την οδική ασφάλεια σε 500 σημεία του ΒΟΑΚ

Επιτέλους αρχίζει να φαίνεται "φως στο βάθος του τούνελ" όσον αφορά στα απολύτως απαραίτητα έργα οδικής ασφάλειας για τον ΒΟΑΚ αλλά και γενικότερα το οδικό δίκτυο της Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr από την Περιφέρεια Κρήτης, την ερχόμενη Τρίτη θα είναι στο Ηράκλειο η Εγνατία με ολοκληρωμένες μελέτες για όλη την Κρήτη, με τεύχη δημοπράτησης, έτοιμα για άμεση δημοπράτηση!

Οι μελέτες αυτές είχαν ξεκινήσει από το 2010 και θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό που ολοκληρώθηκαν, αφού θα μπορέσει η Περιφέρεια να προχωρήσει τις δημοπρατήσεις, εξασφαλίζοντας παράλληλα και τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις.

Το επόμενο βήμα, αφού πάρει στα χέρια της η Περιφέρεια τις μελέτες, θα είναι να πάρει τις περιβαλλοντικές εγκρίσεις όπου αυτές απαιτούνται και να ξεκινήσει δημοπράτηση έργων σε όλο το νησί.

Συγκεκριμένα πρόκειται για παρεμβάσεις στο ζήτημα της οδικής ασφάλειας σε 500 συνολικά σημεία στο εθνικό οδικό δίκτυο της Κρήτης

Μάλιστα, ο περιφερειάρχης υπολογίζει ότι οι χρηματοδοτήσεις για τα έργα οδικής ασφάλειας για τον επόμενο χρόνο θα ξεπεράσουν τα 180 εκ ευρώ.

Γεωργία Μακάκη

Σχόλια