Ειδήσεις

Κόπηκε γραμμή του ΚΤΕΛ στις Πατέλες λόγω... έργων!

Τραγελαφική είναι η κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στην περιοχή των Πατελών και συγκεκριμένα στο τμήμα της οδού Μπαντουβά, όπου εκτελούνται εργασίες ανάπλασης. Τα έργα έβαλαν αναγκαστικά φρένο στη γραμμή του Αστικού ΚΤΕΛ Δημητρίου-Θέρισος, που διασχίζει το δρόμο, χωρίς μάλιστα, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Καλλέργος Βουλγαράκης, να έχει προηγηθεί η οποιαδήποτε ενημέρωση από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου.

«Αναγκαστήκαμε και διακόψαμε το δρομολόγιο Δημητρίου-Θέρισος. Το θέμα είναι ότι δε μας ενημέρωσε για την έναρξη των εργασιών κανείς από το Δήμο», λέει στη "Ν.Κ." ο κ. Βουλγαράκης, ο οποίος επισήμανε ότι το λεωφορείο δε θα μπορεί να περνά από τις Πατέλες μέχρι και μεθαύριο Παρασκευή. «Ο αντιπρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ συνάντησε τον εργολάβο, ο οποίος τον ενημέρωσε αφενός ότι ο ίδιος δεν είχε καμία υποχρέωση να μας ενημερώσει και αφετέρου ότι θα γίνονται εργασίες στο σημείο τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή», πρόσθεσε ο κ. Βουλγαράκης, ο οποίος έκανε λόγο για «απαράδεκτες καταστάσεις».

Στο μεταξύ, από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου τονίζεται ότι είχε υπάρξει ενημέρωση του Αστικού ΚΤΕΛ για την έναρξη εργασιών. Σημασία, ωστόσο, έχει ότι ως αποτέλεσμα της απίστευτης αυτής ασυνεννοησίας οι κάτοικοι των Πατελών - και όχι μόνο - υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία. Όπως ανέφεραν στην κάμερα της "ΚΡΗΤΗ TV", μαθητές που φοιτούν σε σχολείο των Πατελών, αναγκάζονται να πηγαινοέρχονται από άλλες περιοχές με τα πόδια, μετά τη διακοπή των δρομολογίων του λεωφορείου. «Είτε πρέπει να ξυπνάμε μια ώρα νωρίτερα για να προλάβουμε και να μην πάρουμε απουσίες, είτε να δίνουμε λεφτά στα ταξί», δήλωσαν χαρακτηριστικά οι μαθητές.

Στο μεταξύ, στην "ΚΡΗΤΗ TV" μίλησαν και περίοικοι, οι οποίοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για το ότι οι εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη θα έχουν ως αποτέλεσμα το στένεμα του δρόμου και το πλάτεμα των πεζοδρομίων, κάτι που θα τους δημιουργεί επιπλέον προβλήματα αναφορικά με τη στάθμευση των οχημάτων τους. Τη δυσαρέσκειά τους, τέλος, εξέφρασαν και καταστηματάρχες της περιοχής, οι οποίοι ανησυχούν μήπως τα έργα "τραβήξουν" μέχρι και την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, προκαλώντας τους απώλειες εσόδων, σε μια χρονική συγκυρία που είναι ήδη οικονομικά επιβαρυμένοι.

Γεωργία Μακάκη, Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια