Ειδήσεις

LIVE: Ανταλλαγή πυρών στο Saint Denis - Τρεις νεκροί τρομοκράτες

Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί το βόρειο προάστιο του Παρισιού, Σεν Ντενί, όπου εξελίσσεται εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση των επίλεκτων δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας για τη σύλληψη υπόπτων για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Παρασκευής στη γαλλική πρωτεύουσα. Μάλιστα, δίπλα στους χιλιάδες αστυνομικούς ο στρατός εμφανίστηκε στους δρόμους του Παρισιού με εκατοντάδες στρατιώτες να μετέχουν στην επιχείρηση.

Πληροφορίες για τρεις νεκρούς υπόπτους, μεταξύ τους γυναίκα καμικάζι που ανατινάχθηκε. Ανεπιβεβαίωτες αναφορές για συλλήψεις άλλων δύο, ενώ η επιχείρηση παραμένει σε εξέλιξη -επειδή δεν έχει ακόμη αποκλειστεί να βρίσκεται ακόμη ταμπουρωμένο τουλάχιστον ένα άτομο.


Η πολιορκία στο διαμέρισμα ξεκίνησε πριν τις 05:00 (ώρα Παρισιού) και σύμφωνα με αναφορές στο Reuters, μέσα στο διαμέρισμα βρισκόταν «αριθμός υπόπτων».

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, ότι στο στόχαστρο της επιχείρησης βρίσκεται ο Αμπαούντ, κάτι που στη συνέχεια μετέδωσε ξεχωριστά και το Reuters επικαλούμενο πηγές της εισαγγελίας. 

Ο Αμπαούντ, εκ Βελγίου, πιστευόταν ότι βρίσκεται στη Συρία -το εάν βρίσκεται μέσα στο διαμέρισμα είναι ακόμη άγνωστο.

Έχουν ακουστεί τουλάχιστον επτά εκρήξεις, άγνωστης ακόμη φύσης -ενδεχομένως η αστυνομία να εξουδετερώνει ύποπτα αντικείμενα γύρω από το διαμέρισμα. Διαρκώς ξεκινούν να ακούγονται και σταματούν πυροβολισμοί. 

Η επιχείρηση γίνεται γύρω από διαμέρισμα πολύ κοντά στο Stade de France, το οποίο είχε γίνει στόχος των επιθέσεων με βομβιστές καμικάζι. 

Σύμφωνα με τον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό BFMTV, κάποιοι από τους αστυνομικούς τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί BFMTV και iTele έδειξαν ερασιτεχνικό βίντεο από την επιχείρηση, ενώ μάρτυρες από την περιοχή λένε ότι ακούστηκαν διασταυρούμενα πυρά.

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ενημερωθεί να μείνουν μέσα στα σπίτια τους με κλειστά παράθυρα.

Δείτε ζωντανή εικόνα από το σημείο

Σχόλια