Ειδήσεις

Στο παρά πέντε απετράπη νέο μακελειό στο Ανόβερο

Σε επιφυλακή είναι οι αστυνομικές Αρχές στο Ανόβερο. Τα μέτρα ασφαλείας σε πολλά σημεία της πόλης είναι αυξημένα. Η αστυνομία ζητεί από τους πολίτες να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους και το μετρό να μην σταματά σε κάποιους σταθμούς, μετά τη ματαίωση του φιλικού αγώνα ποδοσφαίρου Γερμανίας - Ολλανδίας, λόγω απειλής για βόμβα.

Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί σε όλη την πόλη, ενώ διεξάγονται έλεγχοι σε πεζούς και σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της Αστυνομίας πόλης, Φόλκερ Κλούβε, ειδοποιήθηκαν όλοι οι διοργανωτές συναυλιών στην πόλη και τους ζητήθηκε να ακυρώσουν τις αποψινές εκδηλώσεις.

Η εφημερίδα Syker Kreiszeitung της περιοχής του Αννόβερου μετέδωσε στην ηλεκτρονική της έκδοση ότι κοντά στο στάδιο εντοπίστηκε ένα «ύποπτο» πρόσωπο, γνωστό στις αρχές.

Επιπλέον, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που μεταδίδει με επιφύλαξη στην ηλεκτρονική έκδοσή του το περιοδικό Focus, οι δυνάμεις ασφαλείας εντόπισαν φορτηγάκι - ασθενοφόρο στο οποίο βρέθηκαν εκρηκτικές ύλες. Άλλες αναφορές κάνουν λόγο για φορτηγάκι βαμμένο σαν ασθενοφόρο.

Ωστόσο οι γερμανικές αρχές δεν επιβεβαιώνουν την πληροφορία αυτή, περί εντοπισμού εκρηκτικών έξω από το στάδιο του Αννόβερου, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Κάτω Σαξονίας, Μπόρις Πιστόριους, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου.

Ο Πιστόριους τόνισε παράλληλα, ότι στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία σύλληψη ή προσαγωγή υπόπτου.

Τοπικά μέσα, αλλά και το CNN, μεταδίδουν ότι εντοπίστηκε «ύποπτο αντικείμενο» και σε σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.

Λίγο νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι ο αγώνας, ο οποίος επρόκειτο να διεξαχθεί παρουσία της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, του αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και άλλων μελών της γερμανικής κυβέρνησης, ματαιώθηκε λόγω απειλής για βόμβα, με το γήπεδο να εκκενώνεται άμεσα για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με το dpa το οποίο επικαλείται γερμανικούς κυβερνητικούς κύκλους, υπήρχαν ενδείξεις για «απειλή επίθεσης», οι οποίες έπρεπε να ληφθούν σοβαρά υπ' όψιν.

Η κυβέρνηση είχε αποφασίσει την κανονική διεξαγωγή του αγώνα προκειμένου να στείλει μήνυμα αλληλεγγύης προς την Γαλλία.

Εκκενώθηκε και συναυλιακός χώρος στο Αννόβερο

Λίγο αργότερα εκκενώθηκε και η TUI-Arena στο Αννόβερο, όπου θα έδινε συναυλία το συγκρότημα «Soehne Mannheims», μετά την απόφαση για ακύρωση του ποδοσφαιρικού αγώνα Γερμανίας - Γαλλίας, για «λόγους ασφαλείας». Δεν έγινε ωστόσο γνωστό αν υπάρχει συγκεκριμένη απειλή και για τον συναυλιακό χώρο.

«Η ασφάλεια έχει πάντα προτεραιότητα. Είναι ένας φόβος που έχει πάντα κανείς. Εμπιστεύομαι την αστυνομία ότι έλαβε εδώ την σωστή απόφαση. Όταν υπάρχει μια κατάσταση κινδύνου, πρέπει να γίνονται τέτοια βήματα», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Στέφαν Σόστοκ, αναφερόμενος στα δύο περιστατικά.

Σχόλια