default-image

Σαν πολεμιστής έτοιμος για μεγάλη μάχη!

Ποδόσφαιρο
Σαν πολεμιστής έτοιμος για μεγάλη μάχη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μοιάζει με μαχητή που προετοιμάζεται μεθοδικά και σκληρά για μια μεγάλη μάχη σε ένα πόλεμο με πολλά εμπόδια. Αυτός είναι ο Κώστας Κιάσσος, το οποίον ζήσαμε επί δύο ώρες στη Μικτή Ζώνη, μέσα από τις ζυγισμένες λέξεις του, τις μαρτυρίες των φίλων του και κυρίως από τη γλώσσα του σώματος, που αποκάλυπτε έναν άνθρωπο πειθαρχημένο και πανέτοιμο για μια επικίνδυνη αποστολή.

Γυμνάζεται καθημερινά και έξτρα από τις προπονήσεις του ΟΦΗ, όπου και εκεί πρώτος πάει, τελευταίος φεύγει.

Προσέχει τη διατροφή του μέσα από εναλλακτικές επιλογές, ακούει προσεκτικά τον πνευματικό του, είναι πρόθυμος να βοηθήσει σε κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες, διατηρώντας πάντα την δύναμη της αγάπης του για τα ζώα, με τους σκύλους να είναι οι ιδιαίτερα αγαπημένοι.

Έχοντας μια γεμάτη καριέρα στο ποδόσφαιρο από τα πολύ υψηλά μέχρι τα πιο κάτω, θυμήθηκε με ευκολία λεπτές στιγμές με τον Ευγένιο Γκέραρντ στον ΟΦΗ, δηλώνοντας  ευγνώμων που του έδωσαν την επαγγελματική ευκαιρία, τις προηγούμενες τρεις περιόδους στην αγαπημένη του ομάδα και έλαμπε ολόκληρος για το πέρασμα του από την Αγγλική κόνφερενς, όπου έκανε σπουδαίους φίλους από την Τσέλσι, όπως τον Τόμας Λέστερ προπονητή της development squad της Τσέλσι, με συνοδευτικά σχόλια μέσω skype, από τον διαπιστευμένο διαμεσολαβητή στο Λονδίνο Αλέξανδρο Μπαλάσκα!

Αν κάτι θα άλλαζε στην σπουδαία του καριέρα και το πέρασμα του από 13 ομάδες, μερικές από τις οποίες και για δεύτερη φορά, θα ήταν η απόφαση που πήρε να αποχωρήσει από την Νουμάνθια, όπου μαζί της έκανε ντεμπούτο στο «Μπερναμπέου»,επειδή επηρεάσθηκε από προσωπικό λόγο, που κρατάει, χωρίς να αποκαλύπτει.

Όπως δεν πλήττεις από το ποδοσφαιρικό του παιγνίδι στο γήπεδο, δεν μπορείς να πλήξεις, συζητώντας μαζί του. Με τι απαντήσεις του να στοχεύουν την ουσία, σαν μια ασίστ ή μια σέντρα που είναι έτοιμη για γκολ. Στα 39 του χρόνια, τα ποδοσφαιρικά του όνειρα συνεχίζονται, με την πρόκληση της υπέρβασης που θα χρειασθεί να καταθέσει από τον Ιανουάριο στον ΟΦΗ.

Για τον ΟΦΗ την ομάδα της καρδιάς του!

«Από τη στιγμή που ο ΟΦΗ έφτασε εδώ, αυτό που πρέπει να γίνει είναι να ξαναβρεθεί το συντομότερο εκεί που πρέπει να είναι. Έχουμε όλοι αγωνία μα πετύχουμε αυτό το πράγμα. Δε χρειάζεται, όμως, πολλά λόγια, χρειάζεται πολλή δουλειά…

Όταν κάνεις πρωταθλητισμό δεν έχει σημασία σε ποια κατηγορία παίζεις, τα δύο στοιχεία που χρειάζεσαι είναι σοβαρότητα και συγκέντρωση. Κι όχι μόνο σ' ένα ματς, αλλά καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου. Γιατί αυτό που αναδεικνύει μία ομάδα σαν τον ΟΦΗ, που διαθέτει ποδοσφαιριστές που πρέπει να έχουν προσωπικότητα και χαρακτήρα είναι η διάρκεια.

Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό ενός αγώνα. Κι επειδή ακούω συνεχώς πως το πρωτάθλημα τελείωσε, εγώ πιστεύω πως ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτα απολύτως. Υπάρχουν ακόμη πάρα πολλά παιχνίδια και στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής δε συναντάς εξαιρετικές ομάδες.

Μεγαλύτερο προσόν τους είναι η δύναμη κι αν ο ΟΦΗ καταφέρει ν' ανταπεξέλθει στη δύναμη, τότε δε θα έχει κανένα απολύτως πρόβλημα, γιατί έχουμε με διαφορά την ποιοτικότερη ομάδα στην κατηγορία. Δεν πρέπει, όμως, να μείνουμε στο ότι ο ΟΦΗ έχει… μέταλλο, έχει φανέλα, έχει κόσμο. Το γήπεδο είναι ο καθρέπτης μας».

Στη φωτογραφία στο περιθώριο της εκπομπής ο Κώστας Κιάσσος ανάμεσα με την Μαρία Κίρκη και την δημοσιογράφο Ελένη Πολίτη, που αποκάλυψε την καθημερινή άσκηση του ποδοσφαιριστή!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News