default-image

Τεχνικό κλιμάκιο στο Ηράκλειο για την τύχη του Παγκρήτιου

Κρήτη
Τεχνικό κλιμάκιο στο Ηράκλειο για την τύχη του Παγκρήτιου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άμεση δέσμευση από τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Σταύρο Κοντονή για αυτοψία από τεχνικό κλιμάκιο της γ.γ. Αθλητισμού τις προσεχείς ημέρες στο Παγκρήτιο Στάδιο, απέσπασε σήμερα αντιπροσωπεία από το Ηράκλειο, που μετέβη στην Αθήνα.

Οι φορείς του Ηρακλείου εξέφρασαν την ανησυχία τους για την τύχη του σταδίου με δεδομένα τα "λαβωμένα" στέγαστρα που υπάρχουν στο στάδιο με τον υφυπουργό να δεσμεύεται παράλληλα και για την οικονομική στήριξη της πολιτείας στο θέμα της επιδιόρθωσής τους.

Το στολίδι του Κρητικού αθλητισμού, το Παγκρήτιο Στάδιο και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει με τα δύο του στέγαστρα μετά τις περυσινές κακοκαιρίες, βρέθηκε στο επίκεντρο της αποψινής συνάντησης που είχαν στην πρωτεύουσα φορείς του Ηρακλείου με τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Σταύρο Κοντονή.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης, ο δήμαρχος Ηρακλείου, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Μιχελογιαννάκης, ο Σ. Βαρδάκης και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αθλητισμού Κώστας Βαρδαβάς, ενημέρωσαν αναλυτικά τον κ. Κοντονή για την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα δύο στέγαστρα, με το ένα εκ των δύο μάλιστα να είναι ένα βήμα πριν την ολοκληρωτική καταστροφή, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι αν δε δοθεί άμεσα λύση, δεν αποκλείεται από τον ερχόμενο Μάρτιο να τεθεί και θέμα λειτουργίας του σταδίου.

Ο υφυπουργός, εισπράττοντας την ανησυχία των φορέων για την τύχη ενός από τα κορυφαία αθλητικά στάδια της χώρας, ανακοίνωσε ότι δρομολογούνται άμεσα εξελίξεις.

Μάλιστα την ερχόμενη εβδομάδα θα κατέβει τεχνικό κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στο Ηράκλειο για να επιθεωρήσει επακριβώς την κατάσταση με τα στέγαστρα και να προχωρήσει στην σύνταξη σχετικών μελετών όπου και θα παρουσιάζονται αναλυτικά τα προβλήματα αλλά και το τι πρέπει να γίνει για την επισκευή των ζημιών.

Η Κρητική αντιπροσωπεία δεν έκρυψε την ικανοποίηση της για την άμεση παρέμβαση του υφυπουργού, στον οποίο ωστόσο επισήμαναν ότι το κόστος σίγουρα θα είναι μεγάλο και για το οποίο ο Δήμος λόγω και των οικονομικών συγκυριών θα είναι δύσκολο να συνδράμει οικονομικά.

Και σε αυτή την περίπτωση ωστόσο ο κ. Κοντονής έσπευσε να καθησυχάσει τους φορείς τονίζοντας ότι εφόσον κατέβει το κλιμάκιο, προχωρήσει στην σχετική αυτοψία και συντάξει τις σχετικές μελέτες, το υπουργείο θα σταθεί αρωγός στην υλοποίησή των απαιτούμενων έργων με στόχο τα στέγαστρα να επανέλθουν και πάλι στην αρχική τους κατάσταση και το Παγκρήτιο Στάδιο απαλλαγμένο πλέον από τον βραχνά των κατεστραμμένων στεγάστρων να είναι σε θέση με ασφάλεια να φιλοξενήσει αθλητικές εγκαταστάσεις.

Οι φορείς του Ηρακλείου αποχώρησαν εμφανώς ικανοποιημένοι από τη θετική έκβαση της συνάντησης που είχαν με τον κ. Κοντονή, αναμένοντας πλέον να δουν και στην πράξη τις δεσμεύσεις του υφυπουργού να υλοποιούνται για το επιβλητικό ολυμπιακό έργο του νησιού που τα τερτίπια του καιρού το μετέτρεψαν σε ένα λαβωμένο αθλητικό στάδιο.

Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News