default-image

Με μηνύσεις απαντούν Παππάς-Σπίρτζης στα "ΝΕΑ"

Ελλάδα
Με μηνύσεις απαντούν Παππάς-Σπίρτζης στα "ΝΕΑ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προσφυγή στη Δικαιοσύνη προαναγγέλλουν Νίκος Παππάς και Χρήστος Σπίρτζης στο μπαράζ των εναντίον τους δημοσιευμάτων, σύμφωνα με τα οποία οι δύο υπουργοί βρίσκονται πίσω από "γραφείο εξυπηρέτησης" που αναλαμβάνει να διεκπεραιώνει υποθέσεις πολιτών με το Δημόσιο έναντι υψηλού τιμήματος.  

Ο υπουργός Επικρατείας κ. Παππάς και ο υπουργός Υποδομών κ. Σπίρτζης, με κοινή δήλωσή τους, καταγγέλλουν «αβάσιμα υπονοούμενα και συκοφαντίες» και «εμετικό σκηνικό», αποδίδουν τις εν λόγω επιθέσεις εναντίον τους στον πόλεμο με τη διαπλοκή και, επισημαίνοντας ειδικά σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας τα "ΝΕΑ", προαναγγέλλουν προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Ολόκληρη η δήλωση των δύο υπουργών είναι η εξής:

«Δήλωση Νίκου Παππά και Χρήστου Σπίρτζη σχετικά με το συκοφαντικό δημοσίευμα της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ".

«Τις τελευταίες μέρες έχουν ενταθεί οι προσωπικές επιθέσεις εναντίον μας. Αναρίθμητοι χαρακτηρισμοί αβάσιμα υπονοούμενα και συκοφαντίες συνθέτουν ένα εμετικό σκηνικό που χαρακτηρίζει τους εμπνευστές του και τη διαχρονική πορεία τους.

Μπήκαμε και εμείς στη σειρά των υπουργών που δέχονται τις προσωπικές επιθέσεις.

Αυτές οι επιθέσεις είναι συστηματικές και καθόλου ασύνδετες με τα ακόλουθα γεγονότα:

Πρώτο: ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες,

Δεύτερο: ελέγχονται από τη δικαιοσύνη τα δάνεια των επιχειρήσεων ΜΜΕ.

Τρίτον: εισπράχθηκε το τέλος χρήσης συχνοτήτων για πρώτη φορά μετά από χρόνια.

Οφείλουμε να ενημερώσουμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι:

Η διαδικασία για τις αδειοδοτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών θα προχωρήσει κανονικά.

Όσες πιέσεις και να ασκηθούν, αυτή η κυβέρνηση και τα στελέχη της δε θα παρέμβουν στη δικαιοσύνη για να διευκολύνουν τα συγκροτήματα της διαπλοκής.

Εμείς έχουμε συνηθίσει να μας χτυπούν, αυτοί δεν έχουν συνηθίσει να ελέγχονται. Καλά θα κάνουν να το συνηθίσουν.

Αυτά ως προς την πολιτική. Τα υπόλοιπα στη δικαιοσύνη».

Τα δημοσιεύματα και η ερώτηση του κ. Λ. Αυγενάκη:

Το θέμα ξεκίνησε από δημοσίευμα του Βηματοδότη την Κυριακή, το οποίο υποστήριζε ότι οι δύο υπουργοί διατηρούν γραφείο στη Συγγρού, όπου άνθρωποί τους εισπράττουν χρήματα για να διεκπεραιώνουν υποθέσεις ιδιωτών και επιχειρηματιών με το Δημόσιο - κυρίως, ζητήματα που αφορούν επιστροφές ΦΠΑ και απόδοση οφειλομένων. Κατά το ίδιο δημοσίευμα, οι εισπράξεις του γραφείου φθάνουν έως και τις 50.000 ευρώ την ημέρα.

Για τα δημοσιεύματα κατέθεσε ερώτηση στον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, ζητώντας ενημέρωση για το εάν ισχύουν τα όσα περιγράφνται και σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει η κυβέρνηση.

Σήμερα, επίσης, η εφημερίδα Τα ΝΕΑ έγραψε ότι το γραφείο νοίκιασε, για λογαριασμό των δύο υπουργών, γνωστός «μεγαλοεργολάβος». Συγκεκριμένα, η εφημερίδα γράφει:

«Ένας μεγαλοεργολάβος (με χαρακτηριστικά βαμμένα μαλλιά) φαίνεται πως είναι ο άνθρωπος, όπως μου λένε, που νοίκιασε το περίφημο γραφείο στη λεωφόρο Συγγρού, για λογαριασμό δύο υψηλόβαθμων προσώπων της κυβέρνησης (συνεπικουρούμενων και από ένα τρίτο κυβερνητικό πρόσωπο), όπου συνεργάτες τους δέχονται πολίτες και αντιμετωπίζουν με το αζημίωτο διαφορές «εκκρεμότητές» τους.

Η αποκάλυψη έγινε, μετά από οργισμένες καταγγελίες συριζαίων, από τον ΒΗΜΑτοδότη της Κυριακής και ήδη ο βουλευτής της ΝΔ Ελ. Αυγενάκης κατέθεσε ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα και τους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης με την οποία ζητεί να μάθει σε ποιες ενέργειες έχει προχωρήσει η κυβέρνηση ώστε να μπει λουκέτο σε αυτό το παρα-γραφείο διευθετήσεων ζητημάτων πολιτών.

Έως τώρα η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα και αποφεύγει είτε να διαψεύσει την είδηση είτε να βάλει λουκέτο στο γραφείο παρά το γεγονός ότι οι καταγγελίες για τη λειτουργία του και η σύνδεσή του (με το αζημίωτο) με τον μεγαλοεργολάβο πληθαίνουν μέρα με τη μέρα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News