default-image

Τα κοινωνικά φροντιστήρια μέσα από τα μάτια των μαθητών

Ελλάδα
Τα κοινωνικά φροντιστήρια μέσα από τα μάτια των μαθητών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η οικονομική κρίση ωθεί πλέον και τις κρητικιές οικογένειες να λάβουν μέτρα έτσι ώστε να ελαφρυνθεί ο ήδη βεβαρημένος οικογενειακός προϋπολογισμός μιας και σε εποχές οικονομικής κρίσης η κατάσταση έχει γίνει πολύ δύσκολη.

\Μάλιστα ο αριθμός των μαθητών που φοιτούν στο κοινωνικό φροντιστήριο του Δήμου Ηρακλείου αποτυπώνει με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο το μέγεθος τους προβλήματος μιας και για πολλές οικογένειες στο Ηράκλειο το κόστος των φροντιστηριακών μαθημάτων είναι δυσβάσταχτο. Ήδη λοιπόν στα προγράμματα του κοινωνικού φροντιστηρίου στο Ηράκλειο φοιτούν πάνω από 250 μαθητές με την αρμόδια αντιδημάρχο Μαρία Καναβάκη να κάνει λόγο για αριθμό ρεκόρ.

Τα μαθήματα ξεκίνησαν στις 19 Οκτωβρίου και πέρα από τους 250 μαθητές σημαντικό ρόλο και λόγο παίζουν και 150 καθηγητές που εντελώς εθελοντικά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αποδεικνύοντας ότι σε εποχές κρίσης δεν έχει χαθεί το φιλότιμο και η δύναμη της προσφοράς άλλωστε για την ίδια την δημοτική Αρχή έκπληξη ήταν η μαζική συμμέτοχη καθηγητών στο κάλεσμα από την ενετική Λότζια. Στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" της "ΚΡΗΤΗ TV" μίλησαν μαθήτριες που φοιτούν στο κοινωνικό φροντιστήριο του Δήμου Ηρακλείου τονίζοντας την σημαντική δουλειά που γίνεται σε αυτή την πραγματικά εξαιρετική δομή.

Για τους ίδιους τους μαθητές και τις οικογένειες τους όπως οι ίδιοι δηλώνουν αυτή η δομή δίνει μια ουσιαστική βοήθεια-ανάσα σε οικογένειες που ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Αυτό το μεγάλο εθελοντικό δίκτυο που έχει αναπτυχθεί με σημείο αναφοράς το κοινωνικό φροντιστήριο αποτυπώνει την δύναμη της προσφοράς αλλά και το μέγεθος τους προβλήματος για τις Κρητικιές οικογένειες.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή "Κρήτη Σήμερα"

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_u831lew0/

Μάνος Δασκαλάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News