default-image

Ισχυρά τα μέτρα ασφαλείας στο Γουέμπλεϊ

Ποδόσφαιρο
Ισχυρά τα μέτρα ασφαλείας στο Γουέμπλεϊ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται για ένα φιλικό παιχνίδι, ωστόσο είναι ένα από τα αθλητικά γεγονότα με την μεγαλύτερη και αυστηρότερη αστυνομική φύλαξη που έχουν γίνει ποτέ το αποψινό ματς της Αγγλίας με τη Γαλλία.

Οι βρετανικές ιστοσελίδες ήδη μεταφέρουν φωτογραφίες από τον περιβάλλοντα χώρο του Γουέμπλεϊ που βρίσκονται αστυνομικοί με τα δάκτυλα στην σκανδάλη και με σαφείς εντολές: Να πυροβολήσουν όταν κρίνουν ότι υπάρχει κίνδυνος.

Όσο πλησιάζει η ώρα της σέντρας του αγώνα η αστυνομική δύναμη γίνεται ακόμη μεγαλύτερη αναμένοντας ο αριθμός των αστυνομικών και της SAS να φτάνει τους 5000!

Το πρωί οι γάλλοι ποδοσφαιριστές έκαναν μια βόλτα στο γήπεδο και στην πόλη πάντα με τη συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών.

Το γήπεδο εκτιμάται ότι θα είναι κατάμεστο με τους Άγγλους να αποφασίζουν να δώσουν το «παρών» για να δείξουν τη στήριξή τους στους Γάλλους. Χαρακτηριστικό είναι ότι στις κερκίδες θα βρεθεί ο πρίγκιπας, Γουίλιαμ και ο Τζέιμς Κάμερον πρωθυπουργός της Αγγλίας με τα παιδιά του σε μια κίνηση που αποδεικνύει το πόσο σίγουρος είναι για τα μέτρα ασφάλειας.

Σημαντικό στοιχείο το γεγονός ότι μόνο 100 οπαδοί έχουν ζητήσει από την ομοσπονδία της Αγγλίας να πάρουν πίσω το αντίτιμο των εισιτηρίων τους. Την ίδια στιγμή, που από την ημέρα των επιθέσεων στο Παρίσι έχουν πωληθεί άλλες 10.000 εισιτήρια από τους αγγλους.

Πριν την έναρξη του αγώνα θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των επιθέσεων ενώ στις γιγαντοοθόνες του γηπέδου να προβάλλονται οι στίχοι του εθνικού ύμνου της Γαλλίας τον οποίο αναμένεται να τραγουδήσουν όλοι όσοι βρεθούν σήμερα στο γήπεδο.

Ήδη οι εφημερίδες με μεγάλη κυκλοφορία έχουν αφιερώσει έναν χώρο, είτε στο πρωτοσέλιδο είτε στο οπισθόφυλλο που γράφουν τους στίχους του γαλλικού ύμνου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News