Ειδήσεις

Το ερωτικό γράμμα πρόσφυγα που ξεβράστηκε στη Σάμο

Στα χέρια ενός σουηδού δημοσιογράφου έπεσε μια ερωτική επιστολή πρόσφυγα που έφτασε στη Σάμο. Η εφημερίδα Aftonbladet, που έχει στείλει τον απεσταλμένο της στο νησί για να καλύψει την προσφυγική κρίση, κάνει «εκστρατεία αγάπης» για να βρεθεί η γυναίκα στην οποία απευθύνεται η επιστολή.

Η σουηδική εφημερίδα, σύμφωνα με τον βρετανικό Guardian, αναζητά την κοπέλα στην οποία απευθύνεται το γράμμα, το οποίο ξεβράστηκε στην παραλία της Σάμου μαζί με άλλα αντικείμενα. Ο δημοσιογράφος από τη Στοκχόλμη βρήκε το γράμμα μέσα σε μια αδιάβροχη τσάντα σε παραλία του νησιού στην οποία έφτασαν δεκάδες μετανάστες. Η εφημερίδα ζητά από το κοινό να βοηθήσει ώστε η ερωτική επιστολή να φτάσει στον παραλήπτη, για τον οποίο γράφτηκε.

Η εφημερίδα γράφει χαρακτηριστικά: «Μπορεί να είναι μαζί, μπορεί η ζωή να τους οδήγησε να ζουν χωριστά. Εμείς ζητάμε από όσους διαβάζουν αυτό το άρθρο να το μοιράσουν στα social media. Εάν είστε ο συντάκτης του άρθρου ζητάμε συγνώμη που δημοσιεύουμε μερικές φράσεις από την επιστολή». Η επιστολή είναι γραμμένη στην αραβική διάλεκτο και γράφει μεταξύ άλλων: «Δικιά μου Rose, σου υπόσχομαι, θα σ' αγαπώ μέχρι το τελευταίο λεπτό της ζωής μου. Σου υπόσχομαι πως δεν θ' αφήσω τίποτα να μας χωρίσει ό,τι και αν συμβεί».

Η επιστολή βρέθηκε στις 29 Οκτωβρίου και φυλάσσεται στα γραφεία της σουηδικής εφημερίδας Aftonbladet στη Στοκχόλμη. Το γράμμα υπογράφεται από κάποιον με το όνομα Hamody, ένα ψευδώνυμο που χρησιμοποιείται συχνά για το όνομα Mohammad ή Ahmad. Στόχος της εφημερίδας είναι αφενός να βρεθεί η κοπέλα στην οποία απευθύνεται το γράμμα και αφετέρου να δείξει ότι τίποτα δεν μπορεί να σκοτώσει την αγάπη.

Μέχρι στιγμής, το γράμμα έχει κοινοποιηθεί από εκατοντάδες χρήστες του διαδικτύου.

Σχόλια