default-image

Δ. Χριστόπουλος: "Αρνητικές εξελίξεις στην Ευρώπη"

Κρήτη
Δ. Χριστόπουλος: "Αρνητικές εξελίξεις στην Ευρώπη"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τον καθηγητή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Δημήτρη Χριστόπουλο, είναι προφανές ότι το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι, οδηγεί σε καταστάσεις αναπόφευκτα περιστολής δικαιωμάτων στο όνομα της ασφάλειας και συνολικά την Ευρώπη σε μία συντηρητική στροφή που μόνο ευχή μπορεί κάποιος να διατυπώσει να μην εξελιχθεί σε στρατιωτική αμιγώς διακυβέρνηση, όπως είπε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη.

Αν η Ευρώπη γίνει περίκλειστη, φοβική και με αναστολή βασικών ελευθεριών στο τρόπο ζωής των πολιτών της, οι τρομοκράτες και η κτηνωδία του ISIS θα έχει πετύχει το βασικό στόχο της, να τερματίσει αυτό που φθονεί τον ανοιχτό τρόπο ζωής των ευρωπαϊκών κοινωνιών, πρόσθεσε.

Η όλη εξέλιξη όπως σημείωσε, δημιουργεί  αρνητικά δεδομένα και για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών στην Ευρώπη, αν μάλιστα οι χώρες αρχίσουν να κλείνουν σύνορα η μία μετά την άλλη, καθώς για την Ελλάδα αυτό θα σημαίνει πλήρες αδιέξοδο και τότε η χώρα θα κινδυνεύσει να μετατραπεί σε μία απέραντη Μυτιλήνη, χωρίς καράβι όμως πλέον για μεταφορά και προορισμό των προσφύγων.

«Τότε θα αντιληφθούμε» τόνισε, «με απόλυτα δραματικό τρόπο τι σημαίνει προσφυγική κρίση σε όλες της τις εκδοχές και για την ελληνική κοινωνία».   

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News