Ειδήσεις

Ν.Μαριάς: Κίνδυνος να κλείσουν τα σύνορα

«Οι τζιχαντιστές προσπαθούν να περάσουν ένα κλίμα μαζικής υστερίας και τρομολαγνείας και η αντιμετώπισή τους απαιτεί ψυχραιμία και αποφασιστικότητα» είπε μιλώντας στις 16/11/2015 στο ραδιοφωνικό σταθμό Radionet της Λαμίας ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς.

 Αναφερόμενος στο μακελειό του Παρισιού ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής ξεκαθάρισε ότι «κάποια κράτη στην Ευρώπη θα βρουν αφορμή τώρα, μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα να κλείσουν εντελώς τα σύνορά τους. Υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να κλείσουν τα σύνορα και να μείνουν χιλιάδες πρόσφυγες στην Ελλάδα. Γι' αυτό χρειάζεται αποφασιστικότητα της Ελλάδας απέναντι στην Ε.Ε. και την Τουρκία, που έχει τεράστια ευθύνη, καθώς σχετίζεται με τους τζιχαντιστές».

Ερωτηθείς σχετικά με το ταξίδι του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Τουρκία ο Νότης Μαριάς είπε: «Ήταν αδόκιμη η χρονική συγκυρία για επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Τουρκία. Νομίζω ότι η επίσκεψη αυτή δίνει κάλυψη και συγκάλυψη στον Ερντογάν την ώρα που μας φορτώνει χιλιάδες πρόσφυγες. Εμείς έχουμε δημοσιεύματα της Χουριέτ από 29 Μαΐου που εξηγούν πως η Τουρκία στήνει τα δουλεμπορικά κυκλώματα. Απλώς, ο Ερντογάν θα αξιοποιήσει την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού για να απενοχοποιηθεί κι αυτός και το «βαθύ κράτος» της Τουρκίας από τις ευθύνες τους».

Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επανέλαβε ότι με βάση την ρήτρα κατανομής προσφύγων, που είναι πλέον επίσημη θέση της Ε.Ε. στην Ελλάδα αναλογούν 11.000 πρόσφυγες κι επομένως ο κ. Τσίπρας κακώς δέχτηκε στη συνάντηση των Βρυξελλών να πάρουμε 50.000 και να δημιουργήσουμε hot spots.

Ακολουθεί το ηχητικό απόσπασμα της συνέντευξης:

Σχόλια