Ειδήσεις

Ο "ήρωας" του Παρισιού έκανε το σώμα του ασπίδα και έσωσε μια γυναίκα

Η εικονιζόμενη Chloe Clement σώθηκε από τους τυφλούς πυροβολισμούς των τζιχαντιστών το βράδυ της Παρασκευής στο Παρίσι. Τη σφαίρα που προοριζόταν για εκείνη δέχθηκε ο εικονιζόμενος Ludovic Boumbas, ο οποίος έκανε το σώμα του ασπίδα και μπήκε μπροστά στην κοπέλα, σώζοντάς τη.

Ήταν και οι δύο στο καφέ La Belle Equipe, ένα από τα σημεία των τρομοκρατικών επιθέσεων της Παρασκευής. Γιόρταζαν τα 35α γενέθλια της φίλης τους Houda Saadi. Η χαρούμενη περίσταση έγινε εφιάλτης και όταν άρχισαν οι πυροβολισμοί, ο Ludovic μπήκε μπροστά στη φίλη του Chloe και σκοτώθηκε αντί για εκείνη. Η νεαρή γυναίκα τραυματίστηκε από άλλη σφαίρα στο χέρι και νοσηλεύεται.

«Της δίνουν μορφίνη και είναι σε κατάσταση σοκ, μετά βίας μιλάει», περιέγραψε φίλος της που την επισκέφθηκε στο νοσοκομείο. «Ένιωθε ένοχη επειδή ο Ludovic πέθανε για εκείνη. Επαναλαμβάνει διαρκώς το όνομά του».

«Του άρεσε να ταξιδεύει στον κόσμο, αγαπούσε τους ανθρώπους. Ήταν ένας πραγματικά καλός άνθρωπος, δεν είχε καμία ελπίδα», περιγράφουν οι φίλοι του στη Daily Mail τον ήρωα.

Η εορτάζουσα Houda και η αδελφή της Halima, 35 και 36 ετών αντίστοιχα, ήταν μεταξύ των 19 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο καφέ La Belle Equipe. Τα αδέλφια τους, Khaled και Bashir, προσπαθούσαν να τις σώσουν καθώς ζούσαν τις τελευταίες τους στιγμές μέσα στα χέρια τους.

Η Halima, γεννημένη στην Τυνησία, ήταν μητέρα δύο παιδιών, 3 και 6 ετών.

Οι αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν πώς το «trendy» καφέ θύμιζε νοσοκομείο καθώς οι νοσηλευτές απελπισμένοι πάλευαν να σώσουν τις ζωές των τραυματιών.

Ο 48χρονος Romain Ranouil περιγράφει σκηνές σφαγής καθώς έβλεπε τους φίλους του να πεθαίνουν γύρω του. «Αρχικά νόμιζα πως κατέρρεε κάποια σκαλωσιά, ο ήχος ήταν κάπως μεταλλικός. Μετά είδα ανθρώπους να κείτονται στα τραπέζια, νεκροί», αφηγήθηκε.

Σχόλια