Ειδήσεις

Στο... περίμενε οι μαθητές των δημοσίων ΙΕΚ

Στον πάγο είναι εδώ και 2 μήνες η λειτουργία των δημόσιων ΙΕΚ σε όλη τη χώρα, με τους μαθητές να έχουν χάσει ήδη πολύτιμο χρόνο στην έναρξη των μαθημάτων τους και να ανησυχούν για το τι μέλλει γενέσθαι .

Από την ερχόμενη Δευτέρα θα ανοίξουν τα δημόσια ΙΕΚ υποστηρίζουν τώρα οι αρμόδιοι μετά από σχετικές διαβεβαιώσεις που δόθηκαν από το υπουργείο Παιδείας.

Φωτιά έχουν πάρει τα τηλέφωνα στις γραμματείες των δημόσιων ΙΕΚ από μαθητές που εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους για τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στη λειτουργία τους, κατάσταση την οποία αποδίδει το αρμόδιο υπουργείο στις καθυστερήσεις προσλήψεων.

Ήδη έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος καθώς από τον περασμένο Οκτώβριο θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει τα μαθήματα ενώ σε 15 μέρες μπαίνουμε στον Δεκέμβριο, με τους καθηγητές ωστόσο να καθησυχάζουν μαθητές και γονείς σε σχέση με την διεξαγωγή του εξαμήνου.

Και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που καταγράφεται αύξηση στη ζήτηση σχολών στα δημόσια ΙΕΚ σε όλη τη χώρα, με την παράλληλη δημιουργία νέων τμημάτων.

Αγκάθι αποτελεί και η μη πληρωμή των δεδουλευμένων των  καθηγητών του δευτέρου εξαμήνου.

Για κυβερνητική ολιγωρία που έβαλε λουκέτο στα δημόσια ΙΕΚ κάνουν λόγο δέκα βουλευτές της δημοκρατικής συμπαράταξης μεταξύ αυτών ο Βασίλης Κεγκέρογλου, οι οποίοι κατέθεσαν ερώτηση στον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη.

Γεωργία Μακάκη

Σχόλια