Ειδήσεις

Δικάζεται αύριο στο Ηράκλειο ο Ηλίας Κασιδιάρης

Στο Ηράκλειο θα βρίσκεται αύριο ο εκπρόσωπος Τύπου και βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης. Το στέλεχος του ακροδεξιού κόμματος αναμένεται να καθίσει στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου, για να δικαστεί για τις απειλές και τις προσβολές που είχε ξεστομίσει κατά αξιωματικών της Αστυνομίας, στο περιθώριο εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής στη Χερσόνησο, πριν από τρία χρόνια.

Στις 25 Νοεμβρίου του 2012 η Χρυσή Αυγή είχε προγραμματίσει τη διεξαγωγή κομματικής εκδήλωσης σε γνωστό ξενοδοχείο της Χερσονήσου. Μεταξύ της αντιπροσωπίας του νεοναζιστικού κόμματος που έφτασε στην Κρήτη βρίσκονταν και οι βουλευτές Κασιδιάρης, Μίχος, Μπαρμπαρούσης και Παππάς. Πρόκειται για την περίφημη εκδήλωση, κατά την οποία ο Χρήστος Παππάς ξεδίπλωσε μια σημαία με τον αναδυόμενο φοίνικα της απριλιανής δικτατορίας, προκαλώντας ενθουσιασμό στους οπαδούς του κόμματός του.

Ωστόσο, η πρώτη παρουσία της Χρυσής Αυγής - σαν κοινοβουλευτικό κόμμα - σε κρητικό έδαφος δεν αφήνει αδιάφορο το τοπικό αντιφασιστικό κίνημα. Δεκάδες διαδηλωτές από το Ηράκλειο και άλλες περιοχές αποφασίζουν να προχωρήσουν σε αντισυγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Χερσόνησο την ημέρα της εκδήλωσης. Περισσότερα από 200 άτομα συγκεντρώνονται τελικά σε απόσταση περίπου 300 μέτρων από το ξενοδοχείο, καθώς η αστυνομική δύναμη που βρίσκεται στην περιοχή για την αποφυγή επεισοδίων είναι ισχυρότατη.

Παρά το ότι η εκδήλωση του κόμματός του πραγματοποιείται κανονικά, ο Κασιδιάρης παρουσιάζεται εξοργισμένος ενώπιον των επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. Έξω από την είσοδο του ξενοδοχείου, το στέλεχος του κόμματος του Μιχαλολιάκου απειλεί και βρίζει αξιωματικούς της Αστυνομίας, υποστηρίζοντας ότι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. «Αν θες να έχεις νεκρούς, στο λόγο μου θα έχεις νεκρούς», ήταν μία από τις φράσεις του Κασιδιάρη, οι οποίες μπορούν να μεταφερθούν χωρίς λογοκρισία.

«Έρχονται και σπάνε τα αυτοκίνητα και εσείς κάθεστε και τον π...» είχε πει -μεταξύ άλλων - στους αστυνομικούς ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος φέρεται ότι είχε εξοργιστεί επειδή η ΕΛ.ΑΣ. δεν επέτρεψε στον ίδιο και σε οπαδούς της Χ.Α. να κινηθούν εναντίον των αντιφασιστών. Ο Κασιδιάρης φέρεται ακόμη ότι βγήκε "από τα ρούχα του" επειδή οι αστυνομικοί δεν προχώρησαν σε συλλήψεις υπόπτων για τις φθορές που υπέστη όχημα του Λιμενικού, στη Χερσόνησο, πριν την έναρξη της εκδήλωσης.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου θα θυμίζει από νωρίς αύριο το πρωί φρούριο, καθώς δεκάδες αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός, μέσα κι έξω από το κτήριο, για να προλάβουν την εκδήλωση δυσάρεστων καταστάσεων...

Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια