default-image

Αδελφός υπόπτου: "Ήταν ένα απόλυτα φυσιολογικό αγόρι"

Κόσμος
Αδελφός υπόπτου: "Ήταν ένα απόλυτα φυσιολογικό αγόρι"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγνοια για τις κινήσεις του Σαλά Αμπντεσλάμ, ενός υπόπτου «κλειδί» για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που συγκλόνισαν το Παρίσι, δήλωσε τη Δευτέρα ο αδελφός του ενώ έκανε λόγο σε βελγικά μέσα ενημέρωσης για ένα «φυσιολογικό αγόρι».

«Δε γνωρίζουμε πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή. Ήταν ένα απόλυτα φυσιολογικό αγόρι» επιβεβαίωσε ο Μοχαμάντ Αμπντεσλάμ από το Μόλενμπεκ του Βελγίου, λίγες ώρες αφότου αφέθηκε ελεύθερος από τη βελγική Δικαιοσύνη.

O Μοχαμάντ Αμπντεσλάμ είναι επίσης αδελφός ενός εκ των βομβιστών αυτοκτονίας που σκοτώθηκαν στις επιθέσεις της γαλλικής πρωτεύουσας. Ερωτηθείς σχετικά με το παρελθόν και τις διασυνδέσεις των δύο του αδελφών, ο Αμπντεσλάμ τόνισε ότι δεν γνωρίζει τίποτα.

«Όχι, δεν το γνωρίζαμε. Ούτε εμείς ούτε η οικογένειά μας. Ήταν μεγάλα παιδιά, ήταν ενήλικες. Δεν θα τους ρωτάγαμε πώς περνούν τον χρόνο τους κάθε φορά που έφευγαν από τα σπίτια τους» διαβεβαίωσε. «Έχουμε συγκλονιστεί απ' ό,τι συνέβη. Το μάθαμε όπως πολλοί άλλοι από εσάς. Και δεν σκεφτήκαμε οποιαδήποτε στιγμή ότι ένας από τους αδελφούς μου συνδεόταν με αυτές τις επιθέσεις» δήλωσε επιπλέον προτού αναφερθεί στα θύματά των επιθέσεων.

Ο Μοχαμάντ συνελήφθη το Σάββατο στο Μόλενμπεκ ωστόσο αποφυλακίστηκε τη Δευτέρα «χωρίς να του απαγγελθεί οποιαδήποτε κατηγορία, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπήρξε οποιαδήποτε στοιχείο σε βάρος του» διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο η δικηγόρος του, Ναταλί Γκαλάν.

«Είχε άλλοθι. Την Παρασκευή το βράδυ βρισκόταν με τον συνεργάτη του στη Λιέγη (ανατολικό Βέλγιο) όπου εργάζονταν σε ένα σχέδιο ανακαίνισης ενός μπαρ. (Οι δηλώσεις) του συνεργάτη του, οι κλήσεις στο τηλέφωνο, επιβεβαιώνουν ότι δεν μπορούσε να βρίσκεται στο Παρίσι την Παρασκευή» προσέθεσε η κ. Γκαλάν. «Δεν είχε επικοινωνήσει με τα αδέλφια του τις τελευταίες ημέρες» πρόσθεσε η ίδια.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News