default-image

Οι επιθέσεις στο Παρίσι με τα μάτια ενός Γάλλου και μιας Κρητικιάς

Ηράκλειο
Οι επιθέσεις στο Παρίσι με τα μάτια ενός Γάλλου και μιας Κρητικιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Φρερνερίκ ιστορικός τέχνης και η Λίτσα συγγραφέας είναι ζευγάρι και ζουν σε ένα προάστιο του Παρισιού το Μονταρζίς. Το μακελειό του Παρισιού άλλαξε εντελώς τη ζωή τους από το βράδυ της Παρασκευής, μιας και ο φόβος έχει σκεπάσει σαν πέπλο ολόκληρη την Γαλλία.

Το ζευγάρι που ζει στη Γαλλία μίλησε στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" της "KΡΗΤΗ TV" για όλο αυτό τον εφιάλτη που βιώνουν εδώ και τέσσερα 24ωρα.

«Φοβόμαστε», δηλώνουν «να περπατήσουμε μετά από αυτό το μακελειό αν η Γαλλία διαχρονικά χαρακτηρίζεται μια χώρα της απόλυτης ελευθερίας αυτό έχει αλλάξει πλέον ριζικά», δηλώνουν στην "ΚΡΗΤΗ TV" μια και όπως τονίζουν οι τρομοκράτες κατάφεραν να τρομάξουν ολόκληρη την υφήλιο.

Οι ίδιοι περιέγραψαν τα πρώτα λεπτά των επιθέσεων και την αγωνία που βίωσαν μέχρι να μιλήσουν με όλα τα αγαπημέ να τους πρόσωπα. Μάλιστα το τηλέφωνο της Λίτσας από την Ελλάδα δε σταμάτησε ούτε λεπτό μέχρι να πληροφορηθούν όλοι από την Κρήτη ότι ήταν καλά.

«Η ζωή των Γάλλων έχει αλλάξει εντελώς από την Παρασκευή το βράδυ, όλα είναι φόβος», δηλώνει ο Φρεντερίκ που ως Γάλλος πολίτης, αλλά και φιλέλληνας θεωρεί ότι η απάντηση στην τρομοκρατία πρέπει να είναι συντονισμένη και αποτελεσματική από ολόκληρη την Ευρώπη, όχι όμως όπως τονίζει, μέσα από νέες αιματοχυσίες.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή "Κρήτη Σήμερα":

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_rdk4qdeg/

Μάνος Δασκαλάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News