default-image

Γ. Κουράκης: "Ζητάμε την ακύρωση της απόφασης αύξησης τελών"

Κρήτη
Γ. Κουράκης: "Ζητάμε την ακύρωση της απόφασης αύξησης τελών"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ως δημοτική παράταξη, ζητάμε την ακύρωση της απόφασης της οικονομικής επιτροπής που επιβάλει μεγάλες αυξήσεις τελών στα πλατιά λαϊκά στρώματα και στους επαγγελματίες βιοτέχνες», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ηράκλειο Ανοιχτοί Ορίζοντες" και πρώην δήμαρχος Ηρακλείου, κ. Γιάννης Κουράκης.  

Ολόκληρη η δήλωσή του κ. Κουράκη:

«Τελικά και αφού πέρασε, ψηφίστηκε οριακά και με περιπετειώδη τρόπο, από την οικονομική επιτροπή η αύξηση των δημοτικών τελών, δεν προωθήθηκε για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο παρότι ήταν θέμα.

Ανεξάρτητα από τη δικαιολογία που επικαλέστηκε η Δημοτική Αρχή για την αναβολή του θέματος, η πραγματικότητα είναι ότι η αύξηση τελών θα έβρισκε απέναντί της, σύσσωμη την αντιπολίτευση, όχι μόνο γιατί οι υποσχέσεις - δεσμεύσεις περί "κοινωνικής πολιτικής" της νέας Δημοτικής Αρχής είναι ακόμα πολύ νωπές, αλλά κυρίως γιατί είναι άδικη καθώς και ευθέως αντίθετη με τις υπάρχουσες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες και προκαλεί αρνητικά την κοινή λογική.

Γιατί δεν είναι δυνατόν να προτείνονται αυξήσεις τελών από 10% στα νοικοκυριά, έως 300 % στους βιοτέχνες- επαγγελματίες που εδρεύουν στην βιομηχανική περιοχή, όταν ο πληθωρισμός βρίσκεται σε αρνητικό επίπεδο (-2%) και μεγάλα τμήματα του πληθυσμού δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τις βιοποριστικές τους ανάγκες και βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Έτσι αντιλαμβάνονται οι νέοι "άρχοντες" της Λότζια, την εδραιωμένη πεποίθηση του απλού κόσμου ότι ο Δήμος είναι η πλησιέστερη και η πιο ευαίσθητη προς τον πολίτη αρχή;

Έχουν υπόψη τους μήπως, πως οι προκάτοχοί τους όχι μόνο δεν αύξησαν, αλλά και σε ορισμένες κατηγορίες μείωσαν τα δημοτικά τέλη στη διάρκεια της κρίσης;

Ως δημοτική παράταξη, ζητάμε την ακύρωση της απόφασης της οικονομικής επιτροπής που επιβάλει μεγάλες αυξήσεις τελών στα πλατιά λαϊκά στρώματα και στους επαγγελματίες βιοτέχνες.

Ο Επικεφαλής, Γιάννης Κουράκης και τα μέλη της Παράταξης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News