Ειδήσεις

Μαριάς: Οι προκλήσεις του ΔΝΤ για το Σκοπιανό δε θα περάσουν

«H ιταμή πρόκληση του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ να αποκαλέσει σε επίσημη πρόσκλησή του τα Σκόπια ως δήθεν Μακεδονία δεν πρόκειται να περάσει», δήλωσε ο αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφερεντεραλιστών και επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος "Αντιμνημονιακοί Πολίτες», καθηγητής κ. Νότης Μαριάς, με αφορμή τις πρόσφατες προκλήσεις του ΔΝΤ για το Σκοπιανό.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Μαριά:

«Ο Διεθνής Οργανισμός ασφαλώς δεν υπέπεσε σε ένα τυχαίο τυπογραφικό λάθος, αφού η αναφορά βρίσκεται σε 2-3 σημεία στην επίσημη πρόσκληση παρουσίασης των οικονομικών προβλέψεων για τις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Καλό θα ήταν το ΔΝΤ κι ο παλιός γνώριμος της Ελλάδας (από τη θητεία του στην τρόικα και στα μνημόνια που καταστρέφουν την πατρίδα μας) Πωλ Τόμσεν, να πάψουν να προκαλούν.

Καλό θα ήταν το ΔΝΤ-που συχνά ευαγγελίζεται τη διεθνή νομιμότητα- να σέβεται τις αποφάσεις του ΟΗΕ και να αποκαλεί τα Σκόπια FYROM κι όχι ΜΚD, όπως μόνο οι Σκοπιανοί έχουν σκοπιμότητα να ονομάζουν τον τόπο τους.

Απαιτούμε άμεση διόρθωση της πρόσκλησης και εξηγήσεις για τους λόγους που το ΔΝΤ προχώρησε σε μια τέτοια προκλητική ενέργεια».

Σχόλια