Ειδήσεις

Δυναμική αναμένεται η συμμετοχή των αγροτών στο συλλαλητήριο

Έτοιμοι για μια πρωτοφανή και δυναμική απόβαση στην Αθήνα είναι οι αγρότες της Κρήτης, καθώς η συμμετοχή φαίνεται να ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Το ραντεβού έχει δωθεί στο Σύνταγμα στις 11 το πρωί της Τετάρτης, από όπου θα πραγματοποιηθεί πορεία διαμαρτυρίας.

Μέχρι το μεσημέρι η συντονιστική επιτροπή αγώνα είχε αποστείλει στις ναυτιλιακές εταιρίες λίστες με περισσότερα από 3.000 ονόματα αγροτών που αναχωρούν αύριο το βράδυ από το Ηράκλειο και τα Χανιά, με προορισμό την πλατεία Συντάγματος και το υπουργείο Οικονομικών.  

Οι παραγωγοί της Κρήτης εμφανίζονται αποφασισμένοι να διεκδικήσουν δυναμικά τα αιτήματα τους, ενώ ενισχύσεις αναμένονται και από τους αγρότες της κεντρικής Ελλάδας.  

Τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν τον κόσμο στην Αθήνα θα αναχωρήσουν την Τρίτη το βράδυ. Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι στο συλλαλητήριο της Αθήνας θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 10.000 εμπλεκόμενοι στον πρωτογενή τομέα.

«Αντιστεκόμαστε στη λαίλαπα των μέτρων και δίνουμε μάχη για να επιβιώσουν οι εκμεταλλεύσεις και οι οικογένειές μας, για να υπάρχει αύριο πρωτογενής τομέας στη χώρα μας και για να μην διαλυθεί η ύπαιθρος και η ελληνική περιφέρεια», επισημαίνεται στο ψήφισμα διαμαρτυρίας που θα επιδώσει η συντονιστική επιτροπή των οργανώσεων των αγροτών και κτηνοτρόφων και αλιέων (σ.σ. απαρτίζεται από την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή αγροκτηνοτρόφων και αλιέων, τον Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας, την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων, την Πανελλαδική Ομοσπονδία Παραγωγών Λαϊκών Αγορών και των Αγροτικών Συλλόγων Νέων Αγροτών και Βιοκαλλιεργητών).

Σχόλια