Ειδήσεις

Στις αίθουσες η νέα ταινία του Μανούσου Μανουσάκη

Βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη, είναι η νέα ταινία του Μανούσου Μανουσάκη που αναμένεται να βγει στις  3 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood.

Το σενάριο

Η ταινία διαδραματίζεται στη Θεσσαλονίκη το 1942-1943. Στην υπό γερμανική κατοχή πόλη, ο Γιώργος και η Εστρέα είναι ερωτευμένοι. Όμως ο έρωτας ανάμεσα σε έναν Χριστιανό και μία Εβραία είναι απαγορευμένος. Η περιπετειώδης ιστορία αγάπης, παγιδευμένη ανάμεσα σε ένα απάνθρωπο ολοκληρωτικό καθεστώς και τον παραλογισμό των φυλετικών διακρίσεων, βρίσκει καταφύγιο στο ιστορικό Ουζερί Τσιτσάνης.

Εκεί ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης Βασίλης Τσιτσάνης διανύει τα πιο δημιουργικά του χρόνια και συνθέτει τα πιο γνωστά του τραγούδια, ανάμεσα στα οποία και την καθοριστική Συννεφιασμένη Κυριακή.

Δείτε το επίσημο trailer

Οι συντελεστές της ταινίας

Το κάστ των συντελεστών της ταινίας μοίαζει αντάξιο της ιστορίας που το σενάριο πραγματεύεται. Ηθοποιοί από πολλές γενιές που όμως δένουν αρμονικά. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι : Ανδρέας Κωνσταντίνου , Χάρης Φραγκούλης, Χριστίνα Χειλα - Φαμέλη, Βασιλική Τρουφάκου, Γιάννης Στάνκογλου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης Λάκης Κομνηνός, Αλμπέρτο Εσκενάζυ, Μαρία Καβουκίδη, Μιχάλης Αεράκης.

Ωστόσο, "δύναμη" της ταινίας είναι και οι εκατοντάδες κομπάρσοι.

"Για να ολοκληρώσουμε το σενάριο κάναμε 3 χρόνια. 3 χρόνια με ιστορικό σύμβουλο, με ανθρώπους που ήξεραν τα ήθη και τα έθιμα της εποχής πέραν της ιστορίας" λέει Μανούσος Μανουσάκης.

«Πρόκειται για μια παραγωγή που σ' αυτή την περίοδο της κρίσης που βρίσκεται η χώρα, θεωρείται αδύνατη», αναφέρει ένας εκ των πρωταγωνιστών της ταινίας, ο κ. Αλμπέρτο ΕσκενάζυΜια παραγωγή της ΤΗΛΕΚΙΝΗΣΗ Α.Ε. σε συμπαραγωγή με τους ΟΤΕ TV & ΣΑΜΠΥ ΜΙΩΝΗ με την υποστήριξη των TOPCUT MODIANO & ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣΚΗΝΙΚΑ: Αντώνης Χαλκιάς


ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Άννα Μαχαιριανάκη


ΜΟΥΣΙΚΗ: Θέμης Καραμουρατίδης


ΜΟΝΤΑΖ: Λάμπης Χαραλαμπίδης


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Κωστής Γκίκας


ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΗΧΟΥ: Μανώλης Μανουσάκης


ΜΙΞΑΖ : STUDIO 19 - Κώστας Μπώκος


ΗΧΟΣ: Δημήτρης Αθανασόπουλος


ΣΕΝΑΡΙΟ : Βασίλης Σπηλιόπουλος - Άντα Γκουρμπαλή - Μανούσος Μανουσάκης


ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Μαρία Μανουσάκη


ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ : Γιώργος Παπαδάτος
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μανούσος Μανουσάκης

Δείτε τι λένε οι ίδιοι οι συντελεστές της ταινίας:

ΟΥΖΕΡΙ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ: Μια μεγάλη ελληνική παραγωγή

To ΟΥΖΕΡΙ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ είναι αδιαμφισβήτητα μια μεγάλη ελληνική παραγωγή! Ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης και οι συντελεστές της ταινίας, μιλούν γι' αυτή. Στους κινηματογράφους από 3 Δεκεμβρίου. #OuzeriTsitsanis

Posted by Ουζερί Τσιτσάνης on Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015

Σχόλια