Ειδήσεις

Τιμήθηκε στην Κρήτη ο Κώστας Γεωργουσόπουλος

Τιμήθηκε στην Κρήτη από Περιφέρεια και εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης ο κορυφαίος των γραμμάτων και της τέχνης Κώστας Γεωργουσόπουλος.

 Σε εκδήλωση -αφιέρωμα στη δημοτική αίθουσα "Ανδρόγεω" ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός τίμησαν παρουσία φορέων και πολιτών τον διακεκριμένο δάσκαλο και διανοητή για το σημαντικό του έργο και την πολύτιμη προσφορά του στα γράμματα και στις τέχνες. Περιφερειάρχης και Δήμαρχος χαρακτήρισαν τον Κωστα Γεωργουσόπουλο πολυδύναμη πνευματική προσωπικότητα με πολλές διακρίσεις.

Καθηγητής φιλόλογος από τους σημαντικότερους μεταφραστές της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, διακεκριμένος κριτικός θεάτρου, επιτυχημένος συγγραφέας εμπνευσμένος ποιητής αλλά και επί χρόνια μάχιμος αρθρογράφος στον καθημερινό αθηναϊκό τύπο. Για το έργο του τιμώμενου μίλησε στην εκδήλωση με συναίσθημα ανακαλώντας προσωπικές μνήμες  από τα φοιτητικά χρόνια η Αντιδήμαρχος Αριστέα Πλεύρη.

Απο την πλευρά του ο Κώστας Γεωργουσόπουλος αφού ευχαρίστησε θερμά Περιφέρεια και Δήμο για την τιμητική εκδήλωση αναφέρθηκε στον ρόλο και στις αξίες του πολιτισμού της παράδοσης, της παιδείας της τέχνης στην κοινωνία αλλά και στην ανάγκη διάσωσης και ανάδειξης της ιστορικής μνήμης αλλά και της ελληνικής γλώσσας, των λέξεων κ.α.

Ανάλογη τιμητική εκδήλωση έγινε στα Χανια όπου τον κ. Γεωργουσόπουλο τίμησαν ο Δήμος Χανίων και το ΔΗΠΕΘΕΚ, ενώ για το έργο του μίλησε ο Δ. Κακαβελάκης. Η παρουσίαση των εκδηλώσεων σε Ηράκλειο και Χανιά έγινε από τον καλλιτεχνικό Δ/ντή του ΔΗΠΕΘΕΚ Μιχάλη Αεράκη, ενώ η οργάνωση τους έγινε από το ΔΗΠΕΘΕΚ, την Περιφέρεια Κρήτης και τους Δήμους Ηρακλείου και Χανίων.»

Σχόλια