default-image

Κ.Βεργόπουλος: Εσωτερικός και όχι εξωτερικός ο εχθρός

Κρήτη
Κ.Βεργόπουλος: Εσωτερικός και όχι εξωτερικός ο εχθρός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε κλίμα σοκ και μουδιασμένη εξακολουθεί να είναι η κοινωνία στο Παρίσι και την Γαλλία, είπε ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο "8" της γαλλικής πρωτεύουσας και μόνιμος κάτοικος στη Πόλη του Φωτός Κώστας Βεργόπουλος.

Ο Έλληνας πανεπιστημιακός στο Παρίσι, μετέφερε το κλίμα που επικρατεί στη καθημερινότητα των Παριζιάνων, ως κλίμα φόβου και σύγχυσης εξαιτίας του τακτικισμού της πολιτικής εξουσίας αυτή την ώρα στη Γαλλία, με ελάχιστες εξαιρέσεις.  

Είναι προφανές, όπως είπε,  ότι η Γαλλική κυβέρνηση Ολάντ μιλάει για πόλεμο αλλά χωρίς να απαντά με ποιο κράτος, όταν η συντριπτική πλειοψηφία των τρομοκρατών του προχθεσινού χτυπήματος, είναι πολίτες της Γαλλίας , άρα μιλάμε για εσωτερικό εχθρό που έχει αίτια τον κοινωνικό αποκλεισμό χιλιάδων νέων κατά βάση μουσουλμανικής προέλευσης, από την Γαλλική κοινωνία.

Ο Κ. Βεργόπουλος  δηλώνει απαισιόδοξος για την πορεία της Ευρώπης και υποστηρίζει ότι η περιστολή ελευθεριών στο όνομα της ασφάλειας, μετατοπίζει την ατζέντα σε ακραίες θέσεις όπως της κυρίας Λεπέν.

Η εμπλοκή των προσφύγων από ακραίες φωνές  στο καμβά της τρομοκρατίας, έχει στόχο να δημιουργήσει νέα τείχη στην Ευρώπη, ενώ ο Κ. Βεργόπουλος υποστήριξε πως το κλίμα θυμίζει μεσοπόλεμο λίγο πριν την έκρηξη ενός γενικευμένου πολέμου.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News