default-image

Επίκαιροι και σήμερα οι αγώνες του Πολυτεχνείου

Κρήτη
Επίκαιροι και σήμερα οι αγώνες του Πολυτεχνείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πόσο επίκαιροι είναι και σήμερα οι αγώνες των φοιτητών του Πολυτεχνείου, αναδεικνύει ο Δήμαρχος του Ηράκλειου κ. Βασίλης Λαμπρινός σε δήλωση για την 42η επέτειο του Πολυτεχνειου.

Το κείμενο της δήλωσης έχει ως εξής:

«Η εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου, το 1973, αποτελεί ορόσημο για την πορεία του νέου Ελληνισμού. Υπήρξε η αρχή του τέλους για την ανατροπή ενός ανελεύθερου, τυραννικού καθεστώτος. Ήταν ο αγώνας μιας γενιάς, ενός λαού, που διεκδικούσε την Ελευθερία του, και τις ιστορικές απαρχές του: τον θεσμό της Δημοκρατίας.

Οι αξίες και τα ιδανικά που με θάρρος και αυτοθυσία υπερασπίστηκαν οι νέοι του 1973 στο Πολυτεχνείο, παραμένουν πάντα ζωντανό παράδειγμα Χρέους προς την πατρίδα. Προτρέπουν στη συνέχιση των αγώνων και της σημερινής Ελλάδας: για Εθνική Ανεξαρτησία,  Δημοκρατία, Κοινωνική Δικαιοσύνη, ουσιαστική και σύγχρονη Παιδεία.

Η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών, δοκιμάζει τις αντοχές της ελληνικής κοινωνίας. Συνθήκες ευνοϊκές για την ενίσχυση ολοκληρωτικών ιδεών και την εμφάνιση φασιστικών φαινομένων, απειλούν το παρόν και το μέλλον μας.

Αποτελεί ευθύνη όλων μας, με αλληλεγγύη, να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση των ποικίλων αντιξοοτήτων της καθημερινότητας, να διαφυλάξουμε την ανθρωπιά, την προσωπική και συλλογική αξιοπρέπεια, το αγωνιστικό φρόνημα, αλλά και να δώσουμε ελπίδες και προοπτική στη νέα γενιά. Ο ζοφερός σημερινός ορίζοντας του τόπου μας, δεν πρέπει να στερήσει από τους νέους μας τη δυνατότητα να δημιουργήσουν μια πατρίδα καλύτερη, άξια της μακραίωνης διαδρομής και του τρισχιλιόχρονου πολιτισμού της .»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News