Ειδήσεις

Μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου προς τον Γαλλικό λαό

Ο Δήμος Ηρακλείου συμπαραστέκεται στον γαλλικό λαό και καταδικάζει τη βία στέλνοντας μήνυμα συμπαράστασης για την ημέρα της 13ης Νοεμβρίου 2015.

Ο κ. Βασίλης Λαμπρινός, δήμαρχος Ηρακλείου, απέστειλε στο Γάλλο πρέσβη στη χώρα μας το παρακάτω μήνυμα συμπαράστασης στο Γαλλικό λαό:

«Ο Δήμος Ηρακλείου εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια και συμπαρίσταταιστον Γαλλικό λαό που δοκιμάστηκε σκληρά από το χτύπημα της 13ης Νοεμβρίου. Τέτοιου είδους πλήγματα θίγουν βαθιά τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως η Γαλλική Επανάσταση τα διεκήρυξε πρώτη και τα καθιέρωσε.

Σε αυτόν τον πόλεμο αρχών και αξιών, προτάσσομε τα δημοκρατικά ιδεώδη, την ελευθερία σκέψης και έκφρασης, την ανεκτικότητα, την ανεξιθρησκεία, την ισοπολιτεία. Είναι τα όπλα μας απέναντι στον σκοταδισμό των φανατικών, απέναντι στην βία από όπου και αν αυτή προέρχεται.

Η Ευρώπη με τη μακρά ιστορία, η Ελλάδα που γέννησε τη Δημοκρατία, δεν θα υποχωρήσουν και θα αντιμετωπίσουν αποφασιστικά αυτές τις προκλήσεις, ακριβώς για να υπερτονίσουν τη διαφορά ανάμεσα στον φανατισμό και τον σεβασμό στις ανθρώπινες αξίες.

Δεν πρόκειται να καταφέρουν να μας τρομοκρατήσουν. Ο ιδεολογικός πόλεμος που έχει κηρυχθεί ανάμεσα στον σκοταδισμό και την ελευθερία της έκφρασης, όποια και αν είναι τα αίτια που τον προκάλεσαν, θα έχει αναμφίβολα νικητή τις αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας».

Σχόλια