default-image

Παρέμβαση Αυγενάκη για τους εμπειροτέχνες ΕΔΕ

Κρήτη
Παρέμβαση Αυγενάκη για τους εμπειροτέχνες ΕΔΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην ανάγκη αντιμετώπισης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος των εμπειροτεχνών Ε.Δ.Ε., καθώς και σε προτάσεις στήριξης του κλάδου και αποκατάστασης αδικιών, αναφέρεται ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη.

Όπως επισημαίνεται στην αναφορά που κατέθεσε ο κ. Λ. Αυγενάκης «...η πλειοψηφία των μελών του κλάδου των εμπειροτεχνών Ε.Δ.Ε. γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα την κατασκευή του δημοσίου έργου. Ήταν ο κλάδος που ουσιαστικά έστησε όλες σχεδόν τις υποδομές της χώρας μετά τον εμφύλιο. Δυστυχώς, σήμερα παρόλο που υπάρχουν πολλές και πολύ καλά οργανωμένες επιχειρήσεις του κλάδου με πλήθος εργαζομένων, ο κλάδος φυτοζωεί».   

Στην αναφορά επισημαίνεται ότι «... είναι σίγουρο ότι μ' αυτά τα ύψη φορολογίας θα πρέπει να είναι κάποιος ανόητος, για να ασκεί ελεύθερο επάγγελμα σήμερα. Και αυτό μέσα σ' ένα περιβάλλον απόλυτα αρνητικό στην υγιή επιχειρηματικότητα με υπηρεσίες του δημοσίου ευθυνοφοβικές και δυσκίνητες, με τη γραφειοκρατία να ξεπερνάει κατά πολύ τα όρια της ανεκτικότητας. Η οικονομική ανάπτυξη δεν μπορεί να προέρθει από το δημόσιο τομέα. Είναι μονόδρομος να προέρθει από τον ιδιωτικό, από όποια ιδεολογική ματιά και αν το δούμε αυτό. Γι' αυτό πρέπει να μπει «φρένο» στις ιδεοληψίες ότι: «ότι ιδιωτικό και διαπλοκή», γιατί ... η διαπλοκή παράγεται συντριπτικά στο δημόσιο τομέα».     

Τέλος, στην αναφορά σημειώνεται μια σειρά αιτημάτων του κλάδου: «...να αλλάξει η τακτική της δημοπράτησης μόνο μεγάλων έργων και να ληφθεί μέριμνα να δημοπρατούνται έργα από τους ΟΤΑ μικρού προϋπολογισμού, στα οποία να μπορεί να μετέχει ισότιμα ο κλάδος μας. ... αύξηση των ορίων προϋπολογισμού ανάληψης έργων από τον κλάδο μας στην ανώτερη τάξη μας στο ίδιο ύψος με το Α1 ή στα 4/5 του με αντίστοιχη αύξηση των προς τα κάτω κατηγοριών. ... την άμεση μετατροπή μας σε Περιφερειακού Μητρώου ... να καταργηθεί οριστικά το ελεεινό φαινόμενο των απ' ευθείας αναθέσεων έργων και προμηθειών σε όλους τους φορείς του δημοσίου που αναθέτουν έργα ... την εγγραφή αυτοδίκαια και υποχρεωτικά του κλάδου μας στο ΤΣΜΕΔΕ, μια και το Ταμείο ασφαλίζει την ιδιότητα του εργολήπτη, την οποία έχουμε, για να εξαλειφθεί αυτό το «αλαλούμ» που υπάρχει στον κλάδο μας....».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News