default-image

Δεύτερες Σκέψεις

Περίεργα
Δεύτερες Σκέψεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μήπως τώρα ΔΕΝ πρέπει να πάει ο Αλέξης Τσίπρας στην Τουρκία;    Η Τουρκία ως γνωστόν,  δεν έλαβε μέρος στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Όταν η Ελλάδα και οι συμμαχικές χώρες μετρούσαν εκατομμύρια νεκρούς, η Τουρκία υπήρξε με ενοχλητικό τρόπο φιλικά προσκείμενη προς τη Ναζιστική Γερμανία.

Στις παρούσες συνθήκες διαφαίνεται μία αντίστοιχα ενοχλητική στάση της Γερμανικής Κυβέρνησης: η Γερμανία πιέζει την Ελληνική Κυβέρνηση ώστε αυτή να ενδώσει στη συνδιαχείριση του Αιγαίου με την Τουρκία.

Θα μπορούσε να αναρωτηθεί κάποιος για τις πραγματικές προθέσεις της Γερμανικής Κυβέρνησης. Οι καχύποπτοι λάτρεις της γεωπολιτικής θα μπορούσαν να προσομοιάσουν τις προθέσεις των Γερμανών ως μία άτσαλη-χοντρόπετση, όπως πάντα, προσπάθεια γερμανικού επεκτατισμού-παρεμβατισμού στο Αιγαίο.

Οι Γερμανοί φαίνεται να ξεχνούν την Ιστορία. Ξεχνούν τις τρεις συμμαχικές ναυτικές δυνάμεις οι οποίες έλαβαν μέρος στη ναυμαχία του Ναυαρίνου.

Η ιστορία όμως έχει μνήμη ελέφαντα. Και όποιος την αψηφά, είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει. Είναι γεγονός πως επίκειται (;) επαναχάραξη συνόρων και δημιουργία νέων τεχνητών κρατών στη Μ. Ανατολή. Είναι γεγονός πως επίκειται ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία.

Είναι γεγονός επίσης η επίθεση που δέχτηκε η καρδιά της Ευρώπης του Διαφωτισμού και του Φιλελευθερισμού από το Ισλαμικό «κράτος». Alors c' est la guerre… (Το ισλαμικό «κράτος» επιτέθηκε στη Γαλλία του Διαφωτισμού με το 8% του πληθυσμού της μουσουλμάνους και όχι στη Γερμανία των 5,5 εκατομμυρίων μουσουλμάνων εκ των οποίων το 1,5 εκατομμύριο διατηρεί ακόμη την τουρκική υπηκοότητα.)

Ας είμαστε ξεκάθαροι: Μήπως ο κ. Τσίπρας ΔΕΝ πρέπει να επισκεφθεί την Τουρκία υπό τις παρούσες συνθήκες; Αυτήν την περίοδο η χώρα μας δέχεται ωμό εκβιασμό από δύο παλιά …φιλαράκια: από τη Γερμανία και την Τουρκία.

Ωσάν να φαίνεται πως κάποιοι έχουν αποφασίσει για την από κοινού ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και της Αγίας Ρωμαϊκής Γερμανικής Αυτοκρατορίας.

Αν ο Αλέξης Τσίπρας επισκεφθεί την Τουρκία, τότε η Ελλάδα μπορεί να υποστεί μία δεινή ΕΘΝΙΚΗ ΗΤΤΑ στο θέμα του Αιγαίου. Σίγουρα θα αντισταθεί, αλλά του την έχουν στημένη. Ακόμα και την υστάτη ώρα πρέπει να αναζητήσει το πρόσχημα και να το αποφύγει.

Στην Τουρκία, όπως διαφαίνεται από τις προθέσεις των Γερμανών, μέσω του Λουξεμβούργιου Ζ. Κ. Γιούνκερ, ετοιμάζεται σφοδρός εκβιασμός σε βάρος της χώρας μας. (Ας μην ξεχνούμε πως το Λουξεμβούργο παραδόθηκε στη Ναζιστική Γερμανία σε μία ημέρα).

Πολύ φοβούμαι, πως οι στιγμές που θα ζήσει στην Τουρκία ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι πολύ χειρότερες από αυτές των 17 ωρών των διαρκών διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες…

Υπάρχει ένα αγγλοσαξονικό ρητό για τον Πρωθυπουργό της χώρας: Choose (pick) your battles… Ας το σκεφτεί προσεκτικά και ας σταθμίσει εκ νέου την κατάσταση.

Γ.Σ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News