Ειδήσεις

Διακρίθηκαν στον 29ο Διαγωνισμό Χημείας οι μάθητες του Αλικιανού

Παρουσίαση της περιβαλλοντικής εργασίας του Γυμνάσιου Αλικιανού  και βράβευση των κρητών μαθητών που διακρίθηκαν στον 29ο Διαγωνισμό Χημείας στην Ενωση Χημικών Χανίων πραγματοποιήθηκε στην Αιθουσα Διαλέξεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων.

Όπως αναφέρεται σχετική ανακοίνωση: «Η παρουσίαση έγινε το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015 στις 6.00 μμ. στην αίθουσα διαλέξεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων,  η βράβευση των  μαθητών της Κρήτης που πρώτευσαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χημείας το 2015. Στην εκδήλωση, οι μαθητές του Γυμνάσιου Αλικιανού παρουσίασαν την βραβευμένη περιβαλλοντική εργασία τους : «γύρω γύρω όλοι ΝΕΡΟ και ΑΕΡΑΣ σε πρώτο πλάνο» (Όταν η εικόνα γίνεται παραμύθι… και συναντά την Επιστήμη).

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο κ Σημαντηράκης Αντιπεριφερειάρχης στο τομέα της Παιδείας, ο κ Παπαγρηγοράκης ως εκπρόσωπος της Δευτεροβαθμιας,  ο Κ Διγαλακης Πρυτανης του Πολυτεχνειου Κρητης και ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτατου Κυδωνιας και Αποκορώνου και ο δήμαρχος Πλατανιά κ Μαλανδράκης όπου υπάγεται το Γυμνάσιο Αλικιανού.

Στο προεδρείο ήταν ο Κ Μαρκογιαννάκης Δημοσθένης από το ΕΚΦΕ Χανιων και ο κ Πεντάρης Ευτύχης.

Η ομάδα της περιβαλλοντικής με τις καθηγήτριες κα Αρχοντάκη Νεκταρία και την κα Λάμπου Δήμητρα μαζί με τους μαθητές : Αναγνωστοπούλου Ευαγγελία, Γαλανάκη Φαίδρα, Ζεβουδάκη Μιχαέλα, Ζίου Σοφία, Καζαλάκη Ιωάννα, Κοτοβού Γεωργία, Κουράκη Μαρία,  Κούσι Μαρία, Μπαλαντινάκη Ελευθερία, Μπούση Εύα, Παπανίκου Αικατερίνη, Προβιδάκη Ελένη, Σιγανάκη Σταυρούλα, Σταυγιαννουδάκη Χρυσή, Σταυγιαννουδάκης Γιώργος, Βρέτο Μανος, ( Σιγανακη , Μπαλαντινακη, Αναγνωστοπουλου) μας χάρισαν μια ανάταση μέσα από την εργασία που μας έδειξαν στην παρουσίαση τους.


Σέ όλη την ομάδα της περιβαλλοντικής απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα.

Δεν θα μπορούσε να λείψει η υποστήριξη του Δήμου Πλατανιά με την παρουσία στην εκδήλωση αλλά και την υποστήριξη της συμμετοχής του σχολείουτου Γυμνάσιου Αλικιανού  στο συνέδριο που θα γίνει στην Πάφο της Κύπρου το Φεβρουάριο του 2016 στα πλαίσια της δια θεματικής μάθησης στις Φυσικές Επιστήμες.

Η παιδεία θέλει ενεργούς πολίτες σε όλα τα επίπεδα για να λειτουργήσει, από τον διευθυντή που έχει όραμα, με το καθηγητή που εμπνέει τους μαθητές, τους γονείς που υποστηρίζουν τις διαδικασίες μαζί με τους τοπικούς άρχοντες που προωθούν και υποστηρίζουν το μέλλον της πατρίδας μας, που δεν είναι άλλο από το την παιδεία και τη μόρφωση των νέων. Οι αποδέκτες όλων είναι τα παιδιά - οι αυριανοί πολίτες της Ελλάδας μας!


Συγχαρητήρια για όλη την εκδήλωση και σε όλους τους συνεργαζόμενους φορείς που πάνε τα πράγματα λίγο παραπάνω!  Εκ μέρους του συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων Γυμνασίου Αλικιανού.»

Σχόλια