default-image

Σφυροκοπούν θέσεις του ISIS τα γαλλικά μαχητικά

Κόσμος
Σφυροκοπούν θέσεις του ISIS τα γαλλικά μαχητικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόλεμο στον πόλεμο του ISIS: οι Γαλλικές αεροπορικές δυνάμεις προχώρησαν σε μαζικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία και ενάντια σε προπύργια του ισλαμικού κράτους, "απαντώντας" στη σφαγή στο κέντρο του Παρισιού την Παρασκευή.

Τα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη, σε κοινή επιχείρηση με αμερικανικές δυνάμεις, έριξαν τουλάχιστον 20 βόμβες στο προπύργιο του ISIS στη Ράκκα συμπεριλαμβανομένου του διοικητηρίου των τζιχαντιστών, ενός κέντρου στρατολόγησης, μιας αποθήκης όπλων και ενός στρατοπέδου εκπαίδευσης τρομοκρατών, τα οποία σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εθνικής Αμυνας, καταστράφηκαν.

«Στην επιδρομή πήραν μέρος 10 μαχητικά αεροσκάφη τα οποία απογειώθηκαν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ιορδανία. Εριξαν 20 βόμβες», αναφέρει η ανακοίνωση του γαλλικού Υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

O YΠΕΞ της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς τόνισε χθες ότι η Γαλλία έχει τη νομιμότητα να αναλάβει δράση κατά του ISIS μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Παρασκευής στο Παρίσι. Στο περιθώριο των G20 στην Τουρκία, τόνισε ότι η απόφαση για τη διεξαγωγή αεροπορικών επιδρομών στη Ράκκα κατά των ΙΚ είναι πολιτική και συμπλήρωσε ότι η Γαλλία έπρεπε να είναι παρούσα και δραστήρια μετά τις επιθέσεις της Παρασκευής.

Η ανταποκρίτρια του Guardian Εμμα Γκράχαμ Χάρισαν ανέφερε επίσης ότι δεν υπάρχουν αναφορές για απώλειες αμάχων στα νοσοκομεία της πόλης, ενώ επικαλούμενη πηγές από ακτιβιστική ομάδα κατά του ISIS στη Ράκα ανέφερε ότι οι βόμβες που έπεσαν μπορεί να έφθασαν και τις 30.

Το ISIS από την πλευρά του ανέφερε ότι δεν υπήρξαν θύματα από τις γαλλικές επιθέσεις και ότι οι στόχοι που επλήγησαν ήταν εγκαταλελειμμένοι χώροι. Ο ισχυρισμός τους βέβαια δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιωθεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News