default-image

Χωρίς αποτέλεσμα οι διαπραγματεύσεις

Οικονομία
Χωρίς αποτέλεσμα οι διαπραγματεύσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς αποτέλεσμα διεκόπησαν στις 5:00 το πρωί, μετά από 17 ώρες, οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

Τα κόκκινα δάνεια και οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, παραμένουν το αγκάθι. για τη συμφωνία με τους δανειστές. Στο μεταξύ, οι όποιες αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν εντός της ημέρας, καθώς το εξ' αναβολής EuroWorking Group της Τρίτης θα κληθεί να δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 10 + 2 δισ. ευρώ, ανοίγοντας το δρόμο και στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Σύμφωνα με κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, έχει μεν υπάρξει μια σύγκλιση, όπως, για παράδειγμα, στο ότι οι πλέον φτωχοί δανειολήπτες (περίπου 25% του συνόλου των δανειοληπτών) θα καλύπτονται σχεδόν αυτόματα από το νέο καθεστώς προστασίας, ενώ τα μεσαία και υψηλότερα εισοδηματικά στρώματα (περίπου 33%) θα πρέπει να αποδείξουν την οικονομική αδυναμία τους να αντεπεξέλθουν.

Ωστόσο, υπάρχουν διαφωνίες για τα κριτήρια, με βάση τα οποία θα καθοριστεί το 58%- 60% συνολικά των δανειοληπτών (όπως επιζητεί η κυβέρνηση) που θα τύχουν προστασίας της πρώτης κατοικίας τους.

Οι διαβουλεύσεις, θα συνεχιστούν σήμερα στις 14.00, ενώ ενδέχεται να υπάρξει και νέα σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου με τον πρωθυπουργό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News