Ειδήσεις

Μαφία εκμεταλλεύεται την ανακύκλωση ΙΧ στην Κρήτη

Μια πραγματική "μαφία" έχει στεηθεί γύρω από τη βιομηχανία ανακύκλωσης οχημάτων και η μαφία αυτή δρα στην Κρήτη, με συνέπεια μόλις το 20% των οχημάτων να ανακυκλώνεται με νόμιμο τρόπο.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε στην ΚΡΗΤΗ TV και το neakriti.gr ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ανακύκλωσης Μιλτιάδης Καθέρης.

Για τη μαφία των τεσσάρων τροχών και τον χορό των εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο, ο κλάδος έχει προχωρήσει σε δεκάδες καταγγελίες στο αρμόδιο υπουργείο ώστε να μπει φραγμός στα κυκλώματα που λυμαίνονται τον χώρο τους, με τη διάλυση οχημάτων σε χωράφια, με το πρόσχημα των ανταλλακτικών και της επισκευής.

Από τα «κουφάρια» αυτοκινήτων που καταλήγουν στις 5 νόμιμες επιχειρήσεις στην Κρήτη, φωτογραφίζεται μια από τις πτυχές του προβλήματος ενώ αρκετά παιγνίδια από επιτήδειους φαίνεται ότι στήνονται πίσω από τις προσωρινές ακινησίες οχημάτων, με αρκετά μάλιστα να διοχετεύονται στη Βουλγαρία για πώληση

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις φαίνεται ότι λαμβάνει η μαφία των τεσσάρων τροχών της Κρήτης, η οποία διαλύει παρανόμως αυτοκίνητα σε χωράφια, με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται για το περιβάλλον και με τις …μαύρες συναλλαγές να γίνονται πάνω στα καπό των αυτοκινήτων.

Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά.

Μόνο το 20% των αυτοκινήτων ανακυκλώνεται με νόμιμο τρόπο στα 5 πιστοποιημένα Κέντρα εναλλακτικής διαχείρισης οχημάτων στο νησί μας, με την εικόνα να είναι παρόμοια και στην υπόλοιπη χώρα.

Τζίρος εκατομμυρίων ευρώ μαύρου χρήματος από τις πωλήσεις των παράνομων ανταλλακτικών όπως καταγγέλλουν οι  νόμιμοι στον χώρο που αναφέρονται και στα παιγνίδια που παίζονται  γύρω από την προσωρινή ακινησία οχημάτων, καθώς αρκετά απ' αυτά πωλούνται στη Βουλγαρία με τους ιδιοκτήτες τους να δηλώνουν κλοπή για να δικαιολογήσουν τα ….αδικαιολόγητα.

Πέρυσι, στην Κρήτη οι διαγραφές οχημάτων ανήλθαν σε 5.200, αριθμός αρκετά μικρός σε σχέση με τις …χρυσές μπίζνες , όπως εκτιμάται ενώ σε ότι αφορά τα οχήματα προσωρινής ακινησίας, ο αριθμός τους άγγιξε τις 16.000!

Και όλα αυτά μπροστά στον κίνδυνο η Ευρώπη να επιβάλλει τέλη ακινησίας …

Γεωργία Μακάκη

Σχόλια