Ειδήσεις

Ταυτοποιήθηκε ένας από τους δράστες στο Παρίσι

Οι γαλλικές Αρχές ταυτοποίησαν έναν από τους δράστες των επιθέσεων στο Παρίσι. Πρόκειται για έναν Γάλλο υπήκοο "γνωστό στις Αρχές" για διασυνδέσεις με ισλαμιστικά δίκτυα, σύμφωνα με τα όσα διαρρέονται στα ΜΜΕ. Δεύτερος δράστης φαίνεται πως είχε περάσει από τη Λέρο στις 3 Οκτωβρίου.

Συλλήψεις στο Βέλγιο στο πλαίσιο της έρευνας. Παράλληλα, η Γερμανία μιλά για σύλληψη Μαυροβούνιου την περασμένη εβδομάδα που ενδεχομένως να σχετίζεται με τις επιθέσεις.

Ταυτοποιήθηκε Γάλλος γνωστός στις Αρχές ως δράστης στο θέατρο. Διαβατήριο που βρέθηκε κοντά σε δεύτερο δράστη είχε καταγραφεί στη Λέρο.

Συλλήψεις στις Βρυξέλλες που φέρονται να αφορούν την έρευνα Γάλλος «με όπλο» συνελήφθη στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου. Από τις 5 Νοεμβρίου έχει συλληφθεί στη Γερμανία άνδρας που ίσως σχετίζεται με το σχεδιασμό των επιθέσεων.

Σε ολόκληρη τη Γαλλία βρίσκονται σε ισχύ δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με απαγόρευση συγκεντρώσεων έως την Πέμπτη και δυνατότητα στις τοπικές Αρχές να κηρύξουν άμεσα απαγόρευση κυκλοφορίας αν χρειαστεί.

Σχόλια