default-image

Ν. Μαριάς: "Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους πρόσφυγες"

Ελλάδα
Ν. Μαριάς: "Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους πρόσφυγες"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά του Αιγαίου με τις σπαρακτικές εικόνες των προσφύγων και το τι μέλλει γενέσθαι με τις προσφυγικές ροές στη φτωχοποιημένη Ελλάδα έθεσε με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες στις 12 Νοεμβρίου ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος "Αντιμνημονιακοί Πολίτες", καθηγητής κ. Νότης Μαριάς.

«Η Ελλάδα», είπε ο Νότης Μαριάς, «δεν αντέχει άλλους πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες. Τα νησιά του Αιγαίου έχουν πλημμυρίσει από τους χιλιάδες δύστυχους πρόσφυγες της Συρίας. Και η Ευρωπαϊκή Ένωση τί κάνει τελικά;  Δίνει ψίχουλα για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στη φτωχοποιημένη από τα μνημόνια Ελλάδα. Ταυτόχρονα η Ε.Ε. θωπεύει την Τουρκία, αντί να την απειλήσει με λήψη μέτρων αν δεν σταματήσει τα δουλεμπορικά κυκλώματα που δρουν ανεξέλεγκτα, μεταφέροντας χιλιάδες πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες στο Αιγαίο».

Καταλήγοντας ο Έλληνας ανεξάρτητος ευρωβουλευτής πρότεινε:

1) Τα hot spots να δημιουργηθούν στην Τουρκία και σε άλλες τρίτες χώρες εκτός Ε.Ε.

 2) Να καταργηθεί το Δουβλίνο 3 και να εφαρμοστεί η ρήτρα κατανομής προσφύγων και παράνομων μεταναστών σε επίπεδο Ε.Ε. ανάλογα με το ΑΕΠ, τον πληθυσμό και την έκταση κάθε χώρας

3) Να δοθεί αναπτυξιακή βοήθεια στις χώρες της Αφρικής για να σταματήσει η από εκεί παράνομη μετανάστευση

4) Να ενταθούν οι προσπάθειες για ειρηνική επίλυση της Συριακής κρίσης.

Σημειώνεται ότι η συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έλαβε χώρα ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. για το προσφυγικό στη Βαλέτα της Μάλτας.   

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News