Ειδήσεις

Εκκενώθηκε το αεροδρόμιο Γκάτγουικ στο Λονδίνο

Το βόρειο τέρμιναλ του αεροδρομίου του Γκάτγουικ στο Λονδίνο εκκενώθηκε σήμερα το πρωί έπειτα από ένα "συμβάν", ανέφερε αερολιμενική πηγή και ο βρετανικός Τύπος ανέφερε πως ανακαλύφθηκε ένα "ύποπτο πακέτο".

Η εκκένωση του τέρμιναλ πραγματοποιήθηκε, ενώ κλίμα έντασης επικρατεί στην Ευρώπη μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι που στοίχισαν τη ζωή σε 128 ανθρώπους.

«Εξαιτίας ενός συμβάντος, το βόρειο τέρμιναλ εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους», αναφέρεται στον λογαριασμό του αεροδρομίου στο Twitter.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, συνελήφθη ένας άτομο. Στο χώρο του αεροδρομίου, βρίσκονται εξειδικευμένες μονάδες της βρετανικής αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στο Λονδίνο.

Πολλά βρετανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν από την πλευρά τους, επικαλούμενα την αστυνομία, ότι ανακαλύφθηκε ένα "ύποπτο πακέτο".

«Το τέρμιναλ εκκενώθηκε αυτή τη στιγμή, για την προστασία του κοινού», δήλωσε αστυνομική πηγή την οποία επικαλείται η εφημερίδα The Independent, ενώ στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης επιβάτες ανήρτησαν φωτογραφίες από την επιχείρηση εκκένωσης.

Το Γκάτγουικ είναι το ένα από τα πέντε μεγάλα αεροδρόμια του Λονδίνου, μαζί με το Χίθροου, το Στάνστεντ, το αεροδρόμιο του Σίτι και το Λούτον.

Οι έρευνες συνεχίζονται έως αυτή την ώρα.

Σχόλια