Ειδήσεις

Βίντεο με απειλές του Ι.Κ. κατά της Γαλλίας

Απειλές για νέα επίθεση στη Γαλλία, αν συνεχιστούν οι επιθέσεις κατά των μαχητών του, εξαπολύει το Ισλαμικό Κράτος σε νέο βίντεο που κυκλοφόρησε μία ημέρα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Ένας μαχητής καλεί μουσουλμάνους που δεν μπορούν να ταξιδέψουν στη Συρία να κηρύξουν ιερό πόλεμο και να πραγματοποιήσουν επιθέσεις στη Γαλλία.

«Έχετε την εντολή να πολεμήστε τον άπιστο, όπου κι αν τον βρείτε, τι περιμένετε; Υπάρχουν διαθέσιμα όπλα και αυτοκίνητα και στόχοι έτοιμοι για χτυπήματα. Είναι διαθέσιμο ακόμη και δηλητήριο, άρα δηλητηριάστε το νερό και το φαγητό τουλάχιστον ενός εκ των εχθρών του Αλάχ», αναφέρει ένας αραβόφωνος γενειοφόρος, ο οποίος είναι πλαισιωμένος από άλλους μαχητές.  

«Όσο συνεχίζετε τις βομβιστικές επιθέσεις δε θα ζείτε εν ειρήνη. Θα φοβάστε ακόμη και να πάτε στην αγορά», συνεχίζει απευθυνόμενος στους Γάλλους.

Την ίδια στιγμή, οι συντάκτες του μηνύματος επισημαίνουν: «Η Γαλλία στέλνει μαχητικά στη Συρία, βομβαρδίζει παιδιά και ηλικιωμένους. Σήμερα πίνει από το ίδιο ποτήρι».

Χθες τη στιγμή που η Γαλλία ζούσε στιγμές τρόμου, υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους πανηγύριζαν για τις πολλαπλές τρομοκρατικές ενέργειες που σκόρπισαν το θάνατο και τον πανικό στο Παρίσι.

Σύμφωνα με διεθνή δίκτυα δεν είναι λίγοι όσοι αναρτούν στο Twitter μηνύματα υποστήριξης σε εκείνους που βρίσκονται πίσω από το μακελειό.

«Το Παρίσι είναι στις φλόγες», «Η Γαλλία φλέγεται», «Να μας περιμένετε», «Σταυροφόροι ερχόμαστε με βόμβες και όπλα», είναι μόνο μερικές από τις αναρτήσεις χρηστών του Διαδικτύου που λέγεται πως στηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος.

«Ο Αλλάχ είναι μεγάλος. Ο τρόμος έφτασε στα οχυρά του σταυρού στο Παρίσι. Το ΙΚ θα πρέπει να λάβει την ευθύνη για την επιχείρηση για να δείξει στον κόσμο ότι οι μουσουλμάνοι έχουν βαριά πόδια», γράφει μία ακόμα ανάρτηση.

Σχόλια