Ειδήσεις

Βρετανία: Ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας

Μίας συνόδου της ομάδας αντιμετώπισης κρίσεων, θα προεδρεύσεις ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντ. Κάμερον, η οποία θα συνέλθει μετά τις χθεσινοβραδινές τρομοκρατικές επιθέσεις με τους 153 νεκρούς στο Παρίσι, ενώ την ίδια ώρα ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της βρετανικής αστυνομίας ανακοίνωσε την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στη Βρετανία.

«Θα προεδρεύσω μιας συνόδου της επιτροπής COBRA σήμερα το πρωί μετά τις τρομακτικές και αποτρόπαιες τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού», δηλώνει ο Κάμερον στον λογαριασμό του στο Twitter.

Χθες ο Κάμερον είχε δηλώσει συγκλονισμένος από τις επιθέσεις και είχε προσθέσει ότι "οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας στρέφονται προς τον γαλλικό λαό", σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Παράλληλα ο Μάρκ Ρόουλεϊ, αξιωματούχος της αστυνομίας του Λονδίνου, δήλωσε σήμερα ότι οι βρετανικές Αρχές "ενισχύουν τις δυνατότητές τους για την προστασία του κοινού", επικαλούμενος κυρίως την ενίσχυση του δυναμικού τους και την πραγματοποίηση επιπλέον ελέγχων.

«Θα εξετάσουμε τα γεγονότα αυτά σήμερα», πρόσθεσε σε δηλώσεις που έκανε στο BBC, αναφερόμενος στις επιθέσεις του Παρισιού.

Παρά το γεγονός ότι η Γαλλία αποφάσισε μετά τις χθεσινοβραδινές επιθέσεις την άμεση επαναφορά των ελέγχων στα σύνορά της, οι συρμοί του Eurostar εξακολουθούσαν σήμερα το πρωί να εκτελούν κανονικά τα δρομολόγιά τους μεταξύ Γαλλίας και Βρετανίας, ενώ η εταιρεία πρότεινε την επιστροφή των χρημάτων του εισιτηρίου σε αυτούς που θα επιθυμήσουν να ματαιώσουν το ταξίδι τους προς το Παρίσι αυτό το σαββατοκύριακο.

Σχόλια