default-image

Πόλεμος στο Παρίσι, γράφει ο γαλλικός Τύπος

Κόσμος
Πόλεμος στο Παρίσι, γράφει ο γαλλικός Τύπος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πόλεμος στο Παρίσι» γράφει ο γαλλικός Τύπος και καλεί σε σύσταση μετώπου μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Παρασκευής που προκάλεσαν τον θάνατο 126 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 200.

«Πόλεμος στο Παρίσι» τιτλοφορείται η Le Figaro. «Αυτήν τη φορά επρόκειτο για πόλεμο», σημειώνει και η Le Parisien/Aujourd'hui en France.

«Είναι αδύνατο να μην συνδέσει κανείς τα αιματηρά αυτά γεγονότα με τις μάχες που γίνονται στη Μέση Ανατολή. Η Γαλλία παίζει εκεί τον ρόλο της. Οφείλει να συνεχίσει τη δράση της», σημειώνει παράλληλα ο διευθυντής της Liberation.

Τα θύματα των επιθέσεων αυτών «αποτελούν τη φρικτή και ανυπόφορη μαρτυρία ενός παγκόσμιου πολέμου στον οποίο η Γαλλία μετατράπηκε παρά τη θέλησή της σε ένα βασικό πεδίο μάχης», επισημαίνει  η περιφερειακή εφημερίδα La Charente.

Για την L'Est Republicain, «η τρομοκρατική απειλή ρίζωσε πλέον στο γαλλικό έδαφος. Πράγματι, μας βάζει σε μια διαρκή κατάσταση πολέμου».

«Η φρίκη» τιτλοφορείται παράλληλα η αθλητική L'Equipe.

«Για την ώρα πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη» στα θύματα, σημειώνει επίσης η Sud-Ouest, απηχώντας το μήνυμα αυτό για ενότητα και αλληλεγγύη που είναι διάχυτο σε όλον τον γαλλικό Τύπο.

«Στο όνομα των πραγματικών μαρτύρων της χθεσινής ημέρας, των αθώων θυμάτων και στο όνομα της Δημοκρατίας, η Γαλλία θα πρέπει να μείνει ενωμένη και να δημιουργήσει ένα μέτωπο», επισημαίνει και η Le Parisien.

«Ήμαστε Σαρλί, είμαστε Παρίσι!», υπογραμμίζει η Republique des Pyrenees.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News