default-image

Η Ελλάδα στο πλάι της Γαλλίας σε αυτή τη δοκιμασία

Ελλάδα
Η Ελλάδα στο πλάι της Γαλλίας σε αυτή τη δοκιμασία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ελλάδα συμπαραστέκεται στον γαλλικό λαό, σε αυτή την τρομερή στιγμή που η πολύνεκρη επίθεση στο Παρίσι έχει ρίξει τα φώτα της προσοχής στη φίλη χώρα.

Μηνύματα συμπαράστασης προς το γαλλικό λαό αλλά και συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων έστειλαν μετά το μακελειό στο Παρίσι, οι Προκόπης Παυλόπουλος και Αλέξης Τσίπρας.

Τις πολύνεκρες επιθέσεις καταδίκασαν και άλλοι πολιτικοί από τη χώρα μας, που δηλώνουν συγκλονισμένοι από όλα όσα διαδραματίστηκαν στη γαλλική πρωτεύουσα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος εξέφρασε τα συλλυπητήρια του και την αμέριστη συμπαράστασή του στον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ενώ τον παρακάλεσε να τα διαβιβάσει και στις οικογένειες των θυμάτων.

«Παρακολουθούμε συγκλονισμένοι. Βαθιά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές στηρίζουμε το γαλλικό λαό» έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Την ίδια ώρα, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός απέστειλε και μήνυμα στον Φρανσουά Ολάντ, μέσω του οποίου εξέφρασε τα βαθιά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. «Εκφράζω τη στήριξή μας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές» φέρεται να έγραψε  ο κ. Τσίπρας.

Τα συλλυπητήριά του εξέφρασε στις οικογένειες των θυμάτων και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος σε tweet του ανέφερε ότι η σκέψη του είναι μαζί τους. «Αλληλεγγύη στον γαλλικό λαό. Όλοι ενωμένοι ενάντια στην τρομοκρατία» συνέχισε ο Επίτροπος.

Δήλωση για την τρομοκρατική επίθεση έκανε και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος τόνισε ότι το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι είναι αποτρόπαιο και ύπουλο για όλους τους λαούς της Ευρώπης. «Η ασφάλεια των πολιτών είναι προϋπόθεση της Δημοκρατίας. Και η φύλαξη των συνόρων είναι πλέον όρος ύπαρξης για τις δημοκρατικές κοινωνίες», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Ερασιτεχνικό νideo με τη νύχτα τρόμου στο Παρίσι που  τράβηΑΝΕΛ: Μαύρη μέρα

«Σήμερα είναι μια μαύρη μέρα, μια ημέρα πένθους για τη Γαλλία, για την Ευρώπη της Δημοκρατίας και των αξιών του Διαφωτισμού και του Ουμανισμού. Η Γαλλία και ολόκληρη η Ευρώπη ζει δυστυχώς τη δική της 11η Σεπτεμβρίου. Η άνανδρη και αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση που σκόρπισε το θάνατο και τον πανικό στην καρδιά της Γαλλικής πρωτεύουσας δείχνει ότι η τρομοκρατία συνιστά μια ύπουλη απειλή για τις δημοκρατικές και ανοιχτές κοινωνίες» αναφέρει σε δήλωσή της η Εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

ΑΝΕΛ: Ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας απαιτεί κοινή δράση

«Είμαστε συγκλονισμένοι και εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και την ολόψυχη συμπαράστασή μας στον γαλλικό λαό και την πολιτική του ηγεσία που δοκιμάζονται σε αυτές τις πραγματικά δύσκολες στιγμές. Ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας απαιτεί εγρήγορση, κοινή δράση και αποφασιστικότητα. Αλλά και περιφρούρηση των δημοκρατικών αξιών και των ανθρωπιστικών ιδεωδών» καταλήγει στην δήλωσή της η Εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

Ποτάμι: Είμαστε όλοι Γάλλοι

«Η Γαλλία, η Ευρώπη ζει μια ανείπωτη τραγωδία. Το μυαλό και η ψυχή μας βρίσκονται στο πλευρό του γαλλικού λαού. Η Ευρώπη δεν θα γονατίσει», αναφέρει σε δήλωσή του για τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

«Απόψε είμαστε όλοι Γάλλοι. Οι διεστραμμένοι εγκέφαλοι που τους αρέσει να σκοτώνουν αθώους δεν θα νικήσουν. Δεν θα σπείρουν στους λαούς της Ευρώπης τον τρόμο, ούτε θα μας παρασύρουν σε μια τυφλή σύγκρουση με άλλους λαούς, με άλλους πολιτισμούς. Η Ελλάδα πρέπει με σοβαρότητα να συνεργασθεί με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί και όσο σκληρά χρειαστεί αυτούς που θέλουν να μετατρέψουν την ήπειρό μας σε πεδίο ακραίου φανατισμού και συγκρούσεων. Η τρομοκρατία θα ηττηθεί», ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης.

ΚΚΕ: Λάδι στη φωτιά

Το ΚΚΕ καταδικάζει τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι και εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και την αλληλεγγύη του στο Γαλλικό λαό, που θρηνεί εκατοντάδες θύματα.

Στην ανακοίνωση του κόμματος επισημαίνεται ότι «η ιστορία έχει αποδείξει ότι τέτοιου είδους τρομοκρατικές επιθέσεις ρίχνουν «λάδι στη φωτιά» και αξιοποιούνται απ' όσους σχεδιάζουν πολεμικές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και νέα μέτρα καταστολής σε βάρος των λαών. Γι' αυτό και οι λαοί πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για επικίνδυνες εξελίξεις».

Δηλώσεις Ευ. Μεϊμαράκη για τις επιθέσεις στο Παρίσι

Θλίψη και οργή για τις φρικιαστικές εικόνες στο Παρίσι εξέφρασε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης και έστειλε το μήνυμα πως η Ενωμένη Ευρώπη δεν φοβάται.  

Την ειδεχθή επίθεση στο Παρίσι καταδικάζει ο Ν. Βούτσης

Την καθολική καταδίκη του ελληνικού Κοινοβουλίου για την ειδεχθή και βάρβαρη επίθεση στο Παρίσι, μεταφέρει με τηλεγράφημά του προς τον Γάλλο ομόλογό του, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

«Συμμετέχουμε στη βαθιά σας θλίψη και καταδικάζουμε με αποτροπιασμό, κάθε τρομοκρατική ενέργεια» τονίζει ο κ. Βούτσης και προσθέτει ότι «πιστεύουμε ακράδαντα στη διατήρηση της ειρήνης και των δημοκρατικών θεσμών και τασσόμαστε στο πλευρό του γαλλικού λαού, με τον οποίον συνδεόμαστε με παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας και κοινωνικών ιδεωδών».

Φ. Γεννηματά προς Ολάντ: Ενωμένοι, θα τα καταφέρουμε

Τα συλλυπητήρια των Ελλήνων Σοσιαλιστών προς το γαλλικό λαό εκφράζει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σε επιστολή της προς τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

«Θέλω να ξέρεις ότι ολόκληρη η Ελλάδα βρίσκεται στο πλευρό της αδελφής Γαλλίας. Αυτές οι βάρβαρες επιθέσεις δεν στρέφονται απλά εναντίον του μεγάλου Γαλλικού Έθνους, αλλά είναι κτυπήματα στην καρδιά και τις αξίες της Ευρώπης» αναφέρει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στην επιστολή της.

Γι' αυτό, συνεχίζει, δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε ομάδες δολοφόνων να πετύχουν τον στόχο τους που δεν είναι άλλος από το να τρομοκρατήσουν τους λαούς μας και να πλήξουν τον σκληρό πυρήνα της δημοκρατίας και της ελευθερίας που όλοι οι Ευρωπαϊκοί λαοί έχουμε κατακτήσει μέσα από κοινωνικούς αγώνες που η Γαλλική Δημοκρατία και ο Γαλλικός λαός πρωταγωνίστησαν.

Η κ. Γεννηματά υπογραμμίζει ότι πρέπει να αποτρέψουμε μισαλλόδοξες και ακραίες φωνές να δηλητηριάσουν τις κοινωνίες μας και να σκορπίσουν το μίσος.

Απ. Τζιτζικώστας για την πολύνεκρη τραγωδία  

Δήλωση του υποψήφιου για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολου Τζιτζικώστα για την πολύνεκρη τραγωδία στο Παρίσι:

«Θέλω να εκφράσω τη βαθιά οδύνη και τον αποτροπιασμό που νιώθω, που νιώθουμε όλοι οι Έλληνες, από την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι.

Ο Γαλλικός λαός με τον οποίο μας συνδέει μια βαθιά φιλία δοκιμάζεται κι εμείς στεκόμαστε στο πλευρό του σε αυτή την τραγωδία.

Είμαι μια δύσκολη ημέρα, ημέρα πένθους για την Ευρώπη.

Θέλω να διαβεβαιώσω ότι οι φιλελεύθερες δυνάμεις της Ελλάδας, θα αγωνιστούμε χωρίς δισταγμούς, με αποφασιστικότητα, μαζί με τους εταίρους και τους συμμάχους μας στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας που απειλεί τη δημοκρατία και τον πολιτισμό μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News