default-image

Ντεμπούτο με… σφαλιάρα για Σκίμπε

Ποδόσφαιρο
Ντεμπούτο με… σφαλιάρα για Σκίμπε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άσχημο ντεμπούτο στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας έκανε ο Μίχαελ Σκίμπε, καθώς η «γαλανόλευκη» ηττήθηκε σε φιλικό παιχνίδι 1-0 από το Λουξεμβούργο. Γενικότερα ο Γερμανός τεχνικός έχει πολλή δουλειά μπροστά του, με την Εθνική να δείχνει ακριβώς τις ίδιες αδυναμίες που παρουσίασε και στην προκριματική φάση του Euro.

Με κάποιες εκπλήξεις (σε σχέση με όσα είχε δείξει ως τώρα) επεφύλασσε ο Σκίμπε στην πρώτη 11άδα που παρέταξε. Ο Γερμανός τεχνικός επέλεξε σύστημα 4-4-2 με τον Καπίνο κάτω στο τέρμα, στα δεξιά της άμυνας τον Βύντρα, στα αριστερά τον Τζαβέλλα, ενώ το δίδυμο των στόπερ συνέθεσαν οι Παπαδόπουλος, Σιόβας.

Αρκετές ευκαιρίες, μεταξύ των οποίων κι ένα δοκάρι (στο 3' με τον Μήτρογλου), δημιούργησε στο πρώτο ημίχρονο η Εθνική, χωρίς όμως να μπορέσει να μετουσιώσει κάποια σε γκολ. Αντιθέτως, παρουσίασε κάποια αμυντική αστάθεια, με τους όχι ιδιαίτερα ποιοτικούς αντιπάλους της να την ανησυχούν σε 3-4 περιπτώσεις.

Εκτός από το δοκάρι στο ξεκίνημα απείλησε κι άλλες φορές, κυρίως με τον Μήτρογλου. Όπως στο 19' (κεφαλιά Μήτρογλου), στο 28' (λόμπα Καρέλη), στο 32' (σουτ Μήτρογλου) και το 40' (καλό σουτ του Χολέμπας).

Γενικότερα στο πρώτο 45λεπτο η Ελλάδα έδειξε διάθεση να πιέσει ψηλά, να βγει γρήγορα στην κόντρα και να παίξει κυρίως με κάθετες μπαλιές

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Σκίμπε άλλαξε το σύστημα σε 4-2-3-1, με τον Καρέλη να μετατίθεται στα δεξιά, και τον Μήτρογλου μόνο πλέον στην κορυφή.

Ο ρυθμός του ματς ωστόσο ήταν αρκετά χαμηλότερος με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να απειλεί σαφώς λιγότερο και να παραμένει ευάλωτο στα μετόπισθεν.

Ουσιαστικά η Ελλάδα είχε μια πολύ καλή στο 58' (με σουτ του Σάμαρη), ενώ στη συνέχεια δεν μπόρεσε να παρουσιαστεί το ίδιο παραγωγικό όπως στο α' μέρος. Ακόμη και μετά την είσοδο του Αραβίδη αντί του Χολέμπας στο 69' σε μια κίνηση του Σκίμπε να κάνει πιο επιθετικογενή την ομάδα του.

Αντιθέτως το Λουξεμβούργο, αφού άγγιξε το γκολ σε δύο περιπτώσεις, στο 54' με τον Γιοακίμ και στο 85' με τον Τιλ, τελικά το πέτυχε στο 91' με τον Γιοακίμ.

ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ: Ζουμπέρ, Σανό, Φίλιπς (67' Παγιάλ), Γκέρσον (76' Τιλ), Μάρτινς (63' Ντα Μότα), Μπενσί (92' Σνελ), Γιοακίμ, Μαλζέ, Ντελγκάντο, Μουτς (85' Χόλτερ), Γιανς.

ΕΛΛΑΔΑ: Καπίνο, Τζαβέλλας, Μήτρογλου, Βύντρα, Παπαδόπουλος, Καρέλης, Ταχτσίδης, Σιόβας (78λ.τ. Μόρας), Χολέμπας (69' Αραβίδης), Σάμαρης, Πέλκας (46' Τζιόλης).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News